Медведєв запропонував Міллеру не погоджуватися на зміни умов оплати транзиту російського газу через територію Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв запропонував Міллеру не погоджуватися на зміни умов оплати транзиту російського газу через територію Україну

Енергетика
1668
Президент РФ Дмитро Медведєв доручив голові "Газпрому" Олексію Міллеру у взаєминах з Україною дотримуватися укладеного контракту і не погоджуватися на зміни умов оплати транзиту російського газу через Україну.
Про те, що такі пропозиції звучать з Києва, Міллер проінформував Медведєва під час робочої зустрічі, передає радіостанція "Маяк".
Медведєв запитав, чи передбачений пропонований Києвом новий порядок розрахунків з транзиту існуючим договором, і отримав негативну відповідь. "Тоді і не платіть! - заявив президент. "Потрібно діяти відповідно до укладеного договору. Ми спеціально його готували, він в муках і трудах дістався, ми за ним і працюємо", - відзначив Медведєв. "На ньому потрібно будувати свої відносини, потрібно діяти відповідно до зобов'язань, які сторони приймали, - заявив президент. - Не потрібно нічого вигадувати. У нас теж не найпростіші часи".
Міллер проінформував Медведєва про стан відносин "Газпрому" з українськими партнерами. "Україна протягом останніх двох місяців платить в повному обсязі за постачання російського газу, - повідомив він. - Але нам доводиться чути з боку українських партнерів, що було б непогано розглянути питання про передоплату через транзитний тариф". При цьому Міллер відзначив, що "на сьогодні транзит російського газу через територію України сплачений за I квартал 2010 р. включно".
"Те, що українські партнери платять, це добре, це можна тільки вітати, - підкреслив Медведєв. - Це ознака того, що наші партнери належним чином виконують свої зобов'язання".
Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко 3 вересня 2009 р. заявила, що вартість транзиту російського газу через територію України з 1 січня 2010 р. підвищиться на 65-70% залежно від вартості нафти. За її словами, про це йшлося під час її зустрічі з прем'єр-міністром РФ Володимиром Путіним в Польщі. Тимошенко повідомила, що глави урядів обох країн відзначили, що за 8 місяців 2009 р. "не було жодного збою" в питанні постачань і транзиту російського газу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас