Азіатські індекси зростають у понеділок на рішеннях зустрічі G20 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські індекси зростають у понеділок на рішеннях зустрічі G20

Фондовий ринок
55
Торги на фондових ринках Азіатсько-Тихоокеанського регіону відкрилися в понеділок зростанням після того, як міністри фінансів і глави центробанків країн G20 погодили заходи щодо відновлення фінансової системи, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific піднявся на 0,9% з відкриття торгів - до 113,81 пункту. Показник додав 61% з мінімального більш ніж за 5 років рівня, зафіксованого 9 березня.
Японський індекс Nikkei 225 виріс на 0,9%.
Міністри фінансів і глави ЦБ G20 заявили за підсумками зустрічі в Лондоні, що поки мають намір зберігати надзвичайні заходи щодо підтримки економіки, щоб гарантовано забезпечити її вихід із кризи.
Передбачені G20 заходи включають скорочення залежності банків від боргового фінансування і збільшення обсягу та підвищення якості активів, які становлять банківські резерви, у міру відновлення економічного зростання.
"Очевидно, що влада підтвердила готовність почати всі необхідні заходи для забезпечення цього відновлення, - стверджує аналітик AMP Capital Investors Надер Наеймі. - Разом із уже відзначеними ознаками відновлення, це вказує на триваюче поліпшення економічного прогнозу".
Вартість акцій найбільшого банку Європи HSBC Holdings Plc, що діє також у країнах Азії та Північної Америки, виросла на 2% на торгах у Гонконгу.
Котирування акцій Commonwealth Bank of Australia підвищилися на 1,2%, найбільшого японського банку Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. - на 0,7%.
Ціна паперів провідного чіпмейкера Японії Toshiba Corp. збільшилася на 3,7% після заяви компанії про те, що вона може перевести частину виробництва за межі Японії з метою скорочення витрат.
Зростання ринкової вартості технологічних компаній пов'язано також з очікуваннями, що заявка про Advanced Technology Investment Co. щодо купівлі сінгапурської Chartered Semiconductor Manufacturing Ltd. за $1,8 млрд є свідоцтвом відновлення угод M&A у цьому секторі.
Другий за розмірами оператор мобільного зв'язку КНР China Unicom (Hong Kong) Ltd. збільшив ринкову капіталізацію на 2,2% після оголошення про своп акцій з іспанською Telefonica SA на $1 млрд.
Курси цінних паперів азіатських компаній-експортерів ростуть на новинах про те, що компанії США скоротили в серпні менше робочих місць, ніж очікувалося. Папери японського виробника фотоапаратів і відеокамер Canon Inc., що одержує 28% виторгу в країнах Америки, подорожчали на 2,6%. Ціна акцій провідного автовиробника світу Toyota Motor Corp. піднялася на 1%.
Кількість робочих місць в економіці США минулого місяця скоротилася на 216 тис. Експерти прогнозували більш істотне зниження - на 230 тис.
Безробіття в США в серпні збільшилися до 9,7% порівняно з 9,4% місяцем раніше, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на дані міністерства праці.
Аналитики очікували менш значного зростання - до 9,5%.
Два із трьох найбільших гірничовидобувних концернів світу BHP Billiton Ltd. і Rio Tinto Group обговорюють можливість злиття алмазовидобувних підприємств у Канаді, повідомила газета The Australian. Акції Rio Tinto додали в ціні 1,3%, вартість цінних паперів ВНР не змінилася.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас