Банкір: Причина курсових стрибків - паніка населення через низьку довіру до гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкір: Причина курсових стрибків - паніка населення через низьку довіру до гривні

Валюта
3599
Причиною курсових стрибків є паніка населення, яка виникає через дуже низьку довіру до національної грошової одиниці, вважає голова правління банку "Хрещатик" Дмитро Гриджук.
За його словами, довіра до гривні може формуватися двома шляхами. Перший - за рахунок оперативності заходів для запобігання і протидії надмірним курсовим стрибкам, причому як в один, так і в інший бік. Другий - за рахунок стабільності економіки в цілому, ефективності антикризових заходів.
"І в першому, і в другому випадку украй важливою є чітка координація зусиль усіх гілок влади, особливо її економічного блоку. На жаль, нині доводиться констатувати повну відсутність скоординованого системного підходу", - заявив банкір.
За словами Гриджука, ситуацію погіршує те, що з усіх боків постійно звучать страхаючі заяви і похмурі прогнози.
"Зрозуміло, що за таких умов недостатньо просто сказати: для девальвації гривні немає підстав. Потрібен чіткий аналіз, який заслуговує на довіру, а також зрозуміла і прозора стратегія поводження регулятора на валютному ринку. Потрібна системна масово-роз’яснювальна робота, яку мають проводити передусім не представники комерційних банків і не псевдоексперти валютного ринку, а фахівці та офіційні особи, котрі відповідають за це", - вважає він.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас