Влада Києва запропонує "Нафтогазу України" проект реструктуризації боргів за газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Києва запропонує "Нафтогазу України" проект реструктуризації боргів за газ

Енергетика
149
Перший заступник мера Києва Анатолій Голубченко доручив підготувати проект реструктуризації існуючої заборгованості міста за спожитий населенням газ для розгляду в НАК "Нафтогаз України".
"У мене є пропозиція написати звернення у НАК "Нафтогаз України" у вигляді меморандуму про реструктуризацію боргу", - сказав Голубченко під час засідання колегії з підготовки Києва до нового опалювального сезону в п'ятницю.
Проект про реструктуризацію заборгованості повинен бути підготовлений разом з Головним управлінням ціноутворення міста, з АК "Київенерго" і Головним управлінням енергетики столиці.
Як пояснив Голубченко, реструктуризація необхідна, щоб "ми могли нормально ввійти в зимовий опалювальний сезон, а потім за графіком виплачувати борги".
Голова правління АК "Київенерго" Едуард Соколовський у свою чергу повідомив журналістам, що станом на 1 серпня 2009 року заборгованість теплових організацій перед "Київенерго" становить близько 805 млн грн, заборгованість за спожиту електрику перед АК "Київенерго" - більше 600 млн грн. При цьому заборгованість Київміськдержадміністрації перед "Київенерго" з різниці в існуючих тарифах становить, за словами Соколовського, 1,311 млрд грн. У той же час борги "Київенерго" перед державною компанією "Газ України" - 605 млн грн.
Крім того, Голубченко на засіданні колегії доручили Головному фінансовому управлінню міста надати пропозицію щодо покриття різниці в тарифах у сумі існуючої заборгованості за газ на 1 жовтня поточного року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас