Латвія заманює покупців житла посвідкою на проживання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Латвія заманює покупців житла посвідкою на проживання

Нерухомість
2496
Мер Риги Ніл Ушаков заявив, що латвійська влада розглядає можливість надання посвідки на проживання тим, хто купує нерухомість у країні.
Таку заяву Ушаков зробив в інтерв'ю російській радіостанції Эхо Москвы. Із чим пов'язані наміри латвійської влади, а також наскільки ймовірне ухвалення позитивного рішення в даному питанні, ризький градоначальник не уточнив.
Відзначимо, що латвійський ринок нерухомості перебуває в стані глибокої рецесії. Хоча в серпні поточного року рівень цінового спаду був мінімальним, скорочення вартості житла щодо пікових показників середини 2007 року досягло 70%. Із січня латвійське житло подешевшало майже вдвічі.
Разом з тим, рекордно низька вартість квартир, яка в Ризі становить у середньому €488 за кв. м, привела до підвищення інтересу з боку іноземних покупців, у тому числі з Росії. Згідно з регулярними звітами порталу Prian.ru, інтерес росіян до Латвії ріс уже більше півроку. У серпні ця балтійська країна перемістилася з 11-го на 7-е місце в рейтингу найбільш популярних ринків закордонної нерухомості серед росіян.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас