Тримісячний доларовий LIBOR впав до нового рекорду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тримісячний доларовий LIBOR впав до нового рекорду

Валюта
1466
Ставка тримісячного LIBOR у доларах упала до нового рекорду на тлі слабкої активності на ринку напередодні опублікування даних про стан ринку праці США в серпні, а також напередодні святкування Дня праці, пише The Wall Street Journal.
У п'ятницю вартість доларових кредитів на три місяці опустилася до 0,31438% річних у порівнянні з 0,32188%. Показник злітав до 4,81875% річних 10 жовтня минулого року.
Ставка кредитів overnight у доларах 4 вересня знизилася до 0,22313% з 0,22625% у четвер.
Різниця між тримісячним LIBOR і ставкою індексних свопів (OIS) у п'ятницю скоротилася до 13,4 базисного пункту з 14,9 пункту днем раніше, у той час як у жовтні 2008 року вона піднімалася до 366 пунктів.
OIS показує прогнози трейдерів щодо середнього рівня базової процентної ставки ФРС у найближчі три місяці.
Лондонська міжбанківська ставка пропозиції (London Interbank Offered Rate, LIBOR) - середньозважена процентна ставка міжбанківських кредитів, надаваних банками, що виступають на лондонському міжбанківському ринку із пропозицією коштів в 10 валютах і на 15 різних строків - від одного дня до 12 місяців. Ставка фіксується Асоціацією британських банків починаючи з 1985 року щодня об 11:00 за західноєвропейським часом на підставі даних першокласних банків (prime banks). Шістнадцять таких банків, обраних на роль основних маркет-мейкерів грошового ринку Лондона, надають котирування пропозиції процентних ставок на стандартні строки. Для кожного періоду часу з 16 отриманих ставок відсіваються 4 найнижчі і 4 найвищі, а з решти одержують середнє арифметичне значення, яке публікується як поточне значення LIBOR для відповідного періоду та валюти.
LIBOR відіграє принципово важливу роль у світовій фінансовій системі. Ставка є ключовим показником "здоров'я" банків. Її значення поширюється далеко за межі банківського сектору: на основі LIBOR установлюються ставки за корпоративними облігаціями, кредитами та іншими фінансовими контрактами, обсяг яких становить близько $360 трлн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас