Курс гривні на міжбанку в другій половині дня підсилюється — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс гривні на міжбанку в другій половині дня підсилюється

Кредит&Депозит
3762
Курс гривні на міжбанківському валютному ринку в п'ятницю в другій половині почав підсилюватися, досягшись до 14:50 рівня 8,85 грн/$1, повідомили дилери комерційних банків.
"На ринку відбувається корекція. Говорити про її потенціал поки рано. Не виключено, що вона буде мати короткочасний характер", - сказав про ситуацію дилер одного з великих банків.
"Відкат гривні може бути пов'язаний з ослабленням попиту на валюту після виходу з ринку Нафтогазу", - відзначив співробітник казначейства столичної кредитно-фінансової установи.
"Курс досяг рівня, при якому багато хто готові були вийти з долара", - додав його колега з іншого банку.
Як повідомлялося, курс гривні прискорив падіння на поточному тижні: за підсумками торгів у понеділок він вийшов на рівень 8,52 грн/$1, а за підсумками торгів у четвер - на 8,80 грн/$1. У п'ятницю до 12:50 курс становив 8,895 грн/$1.
Деякі банкіри допускали найближчим часом короткочасну корекцію курсу, при збереженні девальваційного напрямку основного курсового тренду.
За оцінками операторів ринку, ослаблення гривні в останні дні підігрівається девальваційними очікуваннями, що підсилилися після появи новини про майбутні складності в переговорах України й Міжнародного валютного фонду про виділення четвертого траншу коштів у рамках кредитної програми stand-by.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас