Міністр економіки Німеччини: GM настав час визначитися з покупцем Opel — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр економіки Німеччини: GM настав час визначитися з покупцем Opel

Фондовий ринок
184
Міністр економіки Німеччини Карл-Теодор цу Гуттенберг вважає, що американському автогіганту General Motors (GM) настав час визначитися з покупцем своєї європейської "дочки" Opel. Про це він заявив у п'ятницю, виступаючи в ефірі телеканалу ARD.
За його словами, уряд Німеччини чекає, що наступного тижня рада директорів GM прийме "фундаментальний рішення" щодо подальшої долі Opel.
За право купити Opel борються консорціум австро-канадської Magnа та російського Сбербанку й бельгійський інвестиційний фонд RHJ International SA. А продаж Opel є однієї з основних тем політичних дискусій напередодні виборів у Німеччині, намічені за 27 вересня, тому що на заводах компанії й на пов'язаних з ним підприємствах зайняті близько 100 тис. громадян ФРН.
Раніше глава європейського підрозділу GM Карл-Петер Фостер заявив, що вважає Magna найбільш імовірним кандидатом на покупку Opel, але допускає, що американський автовиробник міг би також квітнути, залишаючись під початком своєї американської материнської компанії. При цьому джерела Reuters в GM Europe поспішили запевнити, що Форстер якому Magna запропонувала очолити Opel у тому випадку, якщо виграє битву, висловлював власну думку, а не виступав від імені компанії.
Тим часом, за даними WSJ, GM, який раніше віддавав перевага пропозиції RHJ на противагу пропозиції Magan-Сбербанк, офіційно підтримуваного владою ФРН, на сьогодні може розглядати варіант відмови від продажу Opel. При цьому американський автовиробник очікує, що влада Великобританії, Іспанії та Польщі надасть близько 1 млрд. євро на реструктуризацію Opel/Vauxhall і навіть може вкласти власні кошти у свою європейську "дочку".
За неофіційним даними, німецький уряд уже готовий погодитися зі збереженням Opel у руках GM, за умови, що американська компанія інвестує в компанію свій капітал.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас