Баффет продовжує позбуватися від акцій Moody's — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баффет продовжує позбуватися від акцій Moody's

Фондовий ринок
925
Компанія мільярдера-інвестора Уоррена Баффета Berkshire Hathaway Inc. знизила частку участі в капіталі одного з найбільших світових рейтингових агентств Moody's Corp. на 2%. Це вже другий продаж акцій агентства Баффетом за останні 2 місяці.
У липні 2009 р. американський інвестор позбувся 17% свого пакета акцій Moody's. За проданий пакет цінних паперів Moody's Баффет міг виручити близько $20,7 млн. відповідно до їхньої поточної ринкової ціни. Проте, мільярдер як і раніше залишається найбільшим акціонером Moody's з часткою близько 17%.
Moody's і його конкуренти Standard & Poor's і Fitch Ratings стали предметом критики американських фінансових регуляторів після того, як з'ясувалося, що через різні помилки в системі присвоєння рейтингів, агентства видавали різним цінним паперам завищені рейтинги. Сам Баффет визнав, що Moody's зіпсувало свою репутацію.
"Вони зробили помилку, яку зробили багато хто, - заявив Баффет на річних зборах акціонерів Berkshire 2 травня. - Практично кожний у країні думав, що ціни на нерухомість не впадуть так значно, як це в остаточному підсумку відбулося".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас