Торги в Азії відкрилися в п'ятницю без яскраво вираженої динаміки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Торги в Азії відкрилися в п'ятницю без яскраво вираженої динаміки

Фондовий ринок
81
Торги на фондових ринках Азіатсько-Тихоокеанського регіону відкрилися в п'ятницю без яскраво вираженої динаміки, MSCI Asia Pacific завершує падінням третій тиждень із останніх п'яти.
Основними факторами, що визначають рух на фондових майданчиках Азії, є зниження рейтингів акцій рітейлера Seven & I і чіпмейкера Hynix Semiconductor, а також зростання цін на сировину.
Зведений фондовий індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific майже не змінився з відкриття торгів у п'ятницю і склав 112,44 пункту. Знижуються курси приблизно 56% акцій, що торгуються на фондових майданчиках регіону. З початку тижня показник втратив 1,3%.
Японський індекс Nikkei 225 упав на 0,4%.
Китайський Shanghai Composite додав 0,2%, австралійський S&P/ASX 200 - 0,4%.
"Ми побачили, що економічні показники поліпшуються, та головне питання полягає в тому, наскільки сильно це поліпшення вже позначилося в ціні акцій, - вважає один з керівників фонду Paradice Investment Management Метт Ріордан. - Необхідно, щоб компанії підвищили прогнози прибутку".
Вартість акцій японської компанії Seven & I Holdings Co., найбільшого світового оператора магазинів крокової доступності, упала на 3,2% після того, як аналітик Merrill Хідехіко Аокі урізав оцінку її паперів з "купувати" до "нейтрально".
Котирування цінних паперів південнокорейського виробника мікросхем Hynix Semiconductor Inc. обрушилися на 6,4%, тому що брокер Daewoo Securities понизив рейтинг її акцій з "купувати" до "тримати", заявивши, що ціна паперів уже відображає прогнози прибутку, які покращилися.
Курс акцій найбільшої золотодобувної компанії Австралії Newcrest Mining Ltd. підвищився на 1,1%, оскільки вартість золота злетіла до максимуму 6 місяців. Вартість паперів її конкурента St. Barbara Ltd. піднялася на 5,6%.
Найбільший виробник золота в Китаї Zijin Minnig Group Co. додав з відкриття торгів 2,9%, найбільший японський виробник золота і нікелю Sumitomo Metal Mining - 1,2%.
Ф'ючерси на золото подорожчали на торгах у Нью-Йорку в четвер до максимуму за 6 місяців, $999,50 за тройську унцію, на очікуваннях, що слабкість долара підвищить попит на дорогоцінні метали як альтернативний засіб заощадження.
Індекс 6 кольорових металів зріс на торгах у Лондоні в четвер на 1,6%.
Ціна свинцю підскочила на 2,9% - до максимального рівня з 16 травня 2008 року - після зростання на 7,8% у четвер. Ринкова вартість провідного виробника свинцю в КНР Henan Yuguang Gold & Lead Co. підскочила на 10%, Shenzhen Zhongjin Lingnan Nonfemet Co. - на 5,9%.
Акції найбільшого оператора портів і залізниць Австралії Asciano Group додали в ціні 3,6% після оголошення про перестановки в складі ради директорів. Малкольм Брумхед, колишній глава найбільшого виробника вибухових речовин для промислового застосування Orica Ltd., змінить Тіма Пула на посаді голови ради директорів після річних зборів акціонерів компанії в жовтні.
Папери японської фармкомпанії Dainippon Sumitomo Pharma Co., яка в четвер оголосила про купівлю американської Sepracor Inc. за $2,6 млрд, подешевшали на 5,6%. Аналітик Merrill Lynch Ріцуо Ватанабе опустив рейтинг акцій Dainippon Sumitomo з "нейтрально" до "нижче ринку", оскільки термін дії багатьох патентів Sepracor близький до завершення.
Котирування цінних паперів японського брокера Daiwa знизилися на 4,6%, вартість акцій другого за величиною банку Японії Sumitomo Mitsui не змінилася. Компанії опублікували окремі заяви про те, що остаточного рішення про припинення діяльності їхнього спільного брокерського підприємства поки не було прийнято.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас