Ринок акцій України в четвер закрився зростанням, наслідуючи світові тенденції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок акцій України в четвер закрився зростанням, наслідуючи світові тенденції

Фондовий ринок
125
Торговельні майданчики України в четвер відіграли втрати попередніх днів, наслідуючи, як завжди, тенденції, що склалися на світових майданчиках: індекс "Української біржі" зріс на 0,65% - до 1161,52 пункту, індекс фондової біржі "ПФТС" - на 1,21% до 463,62 пункту.
"Основною причиною зростання було подорожчання сировинних товарів, а також позитивне закриття китайського ринку. Незважаючи на позитивну динаміку, інвестори схильні не відкривати позиції на цих рівнях, а очікувати подальшого зниження котирувань", - повідомив начальник відділу торгівлі цінними паперами інвесткомпанії "Трійка Діалог Україна" Володимир Грищенко.
За словами експертів інвестгрупи "ТАСК", внутрішній фон новин в четвер був помірковано негативний. Як відзначив аналітик В'ячеслав Іванишин, гривня продовжила падіння на міжбанківському валютному ринку.
"При цьому НБУ з метою стримування девальвації проводить політику обмеження ліквідності банківської системи замість надання ринку достатніх обсягів іноземної валюти для зменшення ажіотажного попиту. З одного боку, це стабілізує валютні курси, але з іншого, закручування гайок ліквідності банківської системи збільшить ризики підвищення процентних ставок на кредитному ринку з негативним тиском на реальний сектор економіки", - вважає експерт.
Як повідомив трейдер "Трійка Діалог Україна" Олександр Ублінскіх, у четвер у суверенному секторі спостерігалися незначні продажі в "довгих" паперах Україна'16 і Україна'17, кожен з яких втратив по 25 б.п.
У корпоративному сегменті зберігся інтерес до банківських випусків. Зокрема, інвестори купували Укрексімбанк'16 і Укрсиббанк'10. Продажі довелися на банк "Київ"'15 (-0,5%).
Як відзначив експерт з боргових ринків інвестиційної компанії Concorde Capital Олександр Климчук, ажіотаж навколо оприлюднення фінансової звітності НАК "Нафтогаз України" поступово спадає: ціни на єврооблігації держхолдингу показали зниження на 1-2 п. п. за підсумками дня. Крім того, за словами експерта, зниження цін зафіксоване також у суверенних випусках, що призвело до зростання їхньої прибутковості на 10-30 б.п. Український CDS з відкриття рухався вниз і станом на 18.00 котирувався на рівні 1060 б.п.
На "Українській біржі" у четвер у лідерах торгів були акції "Укрнафти" (+1,51%), Єнакіївського метзаводу (+1,16%) і Райффайзен Банку Аваль (+0,36%). Найбільше зростання показали акції компанії "другого ешелону": "Донбасенерго" (+4,84%), Маріупольський меткомбінат ім. Ілліча (+3,45%) і Крюковський вагонобудівний завод (+3,07%).
На "Українській біржі" укладено 439 угод на суму 9,4 млн грн.
На "ринку котирувань" ПФТС лідером торгів цього дня були акції "Укрнафти" (+2,16%).
На "ринку котирувань" ПФТС укладено 20 угод на суму 1,3 млн грн.
На "ринку заявок" ПФТС лідером торгів були акції Алчевського меткомбінату (+0,78%) і "Центренерго" (+1,1%).
На "ринку заявок" ПФТС укладено 82 угоди на суму 6,5 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас