Постраждалі від афери "Еліта-центру" поскаржились у Генпрокуратуру на МВС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Постраждалі від афери "Еліта-центру" поскаржились у Генпрокуратуру на МВС

Нерухомість
525
Голова правління громадської організації "Центр правозахисту" (об'єднує потерпілих від афери "Еліта-центру") Юрій Федоренко звернувся до генпрокурора Олександра Медведька із проханням відреагувати на бездіяльність вищих посадових осіб МВС при розслідуванні справи про махінації "Еліта-центру".
У заяві "Центру правозахисту" говориться, що Київський міський адміністративний суд визнав провину Київської міськдержадміністрації, що допустила аферу "Еліта-центру". Однак, як відзначає Юрій Федоренко, МВС і міська прокуратура "не бажають реагувати на заяви потерпілих і не порушують кримінальні справи відносно конкретних чиновників". Нагадаємо, "Еліта-центр" продавав квартири в споруджуваних будинках, деякі з них - по кілька разів різним власникам. У результаті постраждали більше 1,5 тис. інвесторів, збитки яких оцінюються приблизно в 400 млн грн.
Коментуючи заяву "Центру правозахисту", заступник начальника департаменту зв'язків із громадськістю МВС Геннадій Гребньов відзначив, що коло осіб, причетних до афери, поки остаточно не визначене: "У цей час триває розслідування справи відносно Олександра Волконського. Він поки не визнав своєї провини, і залишається невідомим, кому ще будуть пред'явлені звинувачення в здійсненні махінацій".
Тим часом, як повідомив керівник прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко, за викладеними у заяві громадської організації фактами буде проведена перевірка. "У випадку виявлення будь-яких порушень законодавства будуть вжиті заходи".
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас