Аналітики: ОПЕК третій раз збереже квоти на видобуток нафти без змін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: ОПЕК третій раз збереже квоти на видобуток нафти без змін

Енергетика
96
ОПЕК може втретє залишити незмінними квоти на видобуток нафти на своїй черговій зустрічі у Відні, яка відбудеться на наступному тижні. Картель також закликатиме своїх членів до виконання торішніх рішень про скорочення поставок, повідомляє Bloomberg, ґрунтуючись на даних останнього опитування.
Нафта цього року подорожчала на 54%, у серпні ціна за барель досягла $75. Така вартість нафти була названа Саудівською Аравією задовільною як для споживачів, так і для виробників. Усі 26 аналітиків, опитаних Bloomberg, прогнозують збереження ОПЕК існуючого рівня видобутку нафти 24,85 млн. барелів на день. Такий обсяг видобутку достатній для збереження цін на нинішньому рівні і для підтримки глобального економічного зростання.
"ОПЕК хотілося б зберегти вартість бареля нафти на рівні близько $70. Якщо вони затягнуть нафтові крани, то ціни можуть значно вирости, що загрожує перервати відновлення світової економіки", - міркує заступник директора лондонського Центру глобальних енергетичних досліджень Лео Дроллас.
Міністри нафти Алжиру, Іраку, Кувейту, Лівії і Катару протягом останніх тижнів дали зрозуміти, що виступають за збереження нинішніх рівнів видобутку. При цьому вони заявили, що прагнуть до зниження запасів нафти в країнах ОЕСР до 52-54 днів. У червні цей показник перебував на рівні 62 дні. На думку аналітиків французького банку Societe Generale SA, при нинішньому обсязі виробництва нафти, для досягнення цієї мети знадобитися близько року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас