Експерт: Девальвація гривні може позитивно вплинути на тваринництво — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Девальвація гривні може позитивно вплинути на тваринництво

Аграрний ринок
562
Девальвація гривні може привести до зниження імпорту в Україну м'ясної сировини, який до останнього часу був досить активним, вважають експерти Української аграрної конфедерації (УАК).
"Обсяги імпорту м'ясної сировини повинні скоротитися, що позитивно вплине на розвиток тваринницької галузі", - говориться в повідомленні конфедерації.
Як відзначається в прес-релізі, цього року через активний імпорт м'яса частка вітчизняної м'ясної сировини скоротилася з 90% до 50%.
Крім девальвації гривні, на думку експертів УАК, на внутрішній ринок м'яса може як позитивно, так і негативно вплинути введення ініційованого народними депутатами 10%-вого тимчасового збору при ввезенні і реалізації свинини, м'яса птиці, субпродуктів, м'ясних і рибних продуктів (за винятком консервів). Вони вважають, що в такий спосіб сільськогосподарські виробники одержать можливість підвищити відпускні ціни на худобу на 10-15%, але переробні підприємства будуть змушені скорочувати власний прибуток і збільшувати ціни на готову продукцію.
Як повідомлялося, народні депутати Сергій Терьохін, Валерій Крайній, Євген Сігал (всі - фракція БЮТ), Микола Присяжнюк (Партія регіонів), Юрій Литвин і Сергій Терещук (обидва - блок Литвина) запропонували ввести з 1 січня 2010 року по 1 січня 2013 року тимчасовий збір у розмірі 10% при ввезенні і реалізації свинини, м'яса птиці, субпродуктів, м'ясних і рибних продуктів (за винятком консервів). Передбачається, що отримані від аграрного збору кошти будуть направлятися на надання бюджетних дотацій виробникам продукції тваринництва.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас