Акції трохи відкотилися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції трохи відкотилися

Фондовий ринок
145
У середу торги на українському ринку закрилися зниженням фондових індикаторів: індекс UX знизився на 1,62% - до 1154,06 пункту, індекс ПФТС - на 0,93%, до 458,06 пункту.
Основне падіння фондового ринку відбулося на відкритті, іншу частину торговельної сесії ліквідні папери відкочувалися нагору на фоні малої кількості угод. Протягом торговельного дня учасники торгів не вчиняли активних дій щодо відкриття нових позицій.
"Така динаміка не стала винятком на тлі світової картини: у мінусі торгувалася Європа, четвертий день поспіль падала Америка, корекція на ринках закономірна, - відзначила трейдер інвестиційної компанії Concorde Capital Аліса Тихомирова. - Літнє ралі розпалило індекси: Dow Jones Stoxx 600 Index і MSCI Asia Pacific Index досягли найвищих показників за останні 6 років. При цьому про закінчення рецесії говорити ще рано, в останні дні на ринках виникає все більше сумнівів щодо розвороту економік". За її словами, ці сумніви разом з порціями макростатистики штовхають в останні дні ринки вниз. Зокрема, у середу зниженню індикаторів сприяли дані про скорочення кількості робочих місць у США минулого місяця, які не виправдали очікувань.
Найвідчутніший тиск був у банківському сегменті, крім того, гірше від ринку виглядали деякі папери другого ешелону: Авдіївський коксохімзавод, "Луганськтепловоз", Ясиновський коксохімзавод.
На Українській біржі в середу найбільше падіння показали акції Луганськтепловозу (9,33%), "Донбасенерго" (7,89%) і Сумського НВО ім. Фрунзе (6,69%). Також подешевшали акції "Азовсталі" (2,73%), "Укрнафти" (1,9%) і "Райффайзен Банку Аваль" (0,53%).
На ринку котирувань ПФТС найбільша активність спостерігалася в акціях "Центренерго" (-1,08%), а на ринку заявок обвалилися акції Укрсоцбанку - на 11,97%, подешевшали акції "Укрнафти" (2,12%) і "Райффайзен банку Аваль" (2,14%).
Ольга Галицька
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас