Ющенко: Своєчасний і повний розрахунок за імпортований газ є прямим обов'язком уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Своєчасний і повний розрахунок за імпортований газ є прямим обов'язком уряду

Енергетика
168
Президент України Віктор Ющенко підкреслює, що своєчасні і в повному обсязі розрахунки за імпортований природний газ є обов'язком і честю уряду.
"Хочу ще раз підкреслити, що своєчасні та у повному обсязі розрахунки за природний газ є прямим обов'язком і честю уряду, члени якого нав'язали Україні невигідні газові угоди від 19 січня 2009 року", - підкреслив В.Ющенко в листі прем'єр-міністрові Юлії Тимошенко, повідомляє прес-служба президента.
"Я із задоволенням дізнався про обіцянку прем'єр-міністра Російської Федерації не застосовувати штрафні санкції за недобір газу, як це передбачено згаданими газовими угодами", - відзначив президент, додавши, що за розрахунками експертів, розмір штрафних санкцій у результаті недобору газу в першому півріччі 2009 року становить 41,9 млрд грн.
У зв'язку із цим президент висловив два зауваження. По-перше, на його думку, така позиція прем'єр-міністрів України і Росії свідчить про те, що в газові угоди необхідно вносити зміни, по-друге, домовленості, які мають таку вагу для України, потрібно зафіксувати на папері, щоб убезпечити від застосування цих санкцій у майбутньому.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас