Morgan Stanley, Moody's і S&P відповідатимуть в суді на звинувачення у шахрайстві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Morgan Stanley, Moody's і S&P відповідатимуть в суді на звинувачення у шахрайстві

432
Федеральний суд США ухвалив, що банк Morgan Stanley і два рейтингові агентства Moody's Investors Service і Standard & Poor's повинні виступити відповідачами за колективними позовами, що звинувачують компанії в маскуванні ризиків, пов'язаних з інвестуванням у папери, заснованих на ризикованих іпотечних кредитах - subprime mortgages, передає Reuters.
Позови були подані Abu Dhabi Commercial Bank і округ Кінг, штат Вашингтон. При цьому суддя Шира Шейндлін зняла всі звинувачення із четвертого відповідача - Bank of New York Mellon Corp. Morgan Stanley, Moody's і S&P повинні відповісти за необґрунтовану підтримку рейтингу інвестфонду, створеного Cheyne Capital, який втратив під час падіння ринку нерухомості близько $20 млрд. Суддя ухвалила, що позивачі надали досить доказів, щоб справа була розглянута по суті.
Дане рішення може вплинути на інші позови пенсійних фондів та інших інвесторів, які прагнуть привести до відповідальності банки і кредитні рейтингові агентства, відповідальні, на їхню думку, за роздування бульбашки на ринку проблемних іпотечних боргів з метою підвищення комісійних зборів, але що спричинило в підсумку колапс всієї світової фінансової системи.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас