Точка зору: Курс долара 9 грн/дол. не буде досягнуто на цьому тижні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Курс долара 9 грн/дол. не буде досягнуто на цьому тижні

Валюта
17497
"Зараз ринок переступив психологічну межу 8,50 гривень за долар. Наступний психологічний бар'єр – 9,00 грн/$ - думаю, не буде досягнутий на цьому тижні, якщо на ринку не відбудеться нічого екстраординарного. За нашими прогнозами, у найближчі дні курс долара буде коливатися в межах 8,5-8,8 гривень за долар", – вважає Антон Стадник, заступник начальника казначейського управління ПУМБ.
Учорашнє зростання курсу долара на міжбанківському валютному ринку експерт пов'язує з тим, що в районі обіду на ринок вийшли великі покупці валюти. У той час, коли продавців практично не залишилося, і тому котирування стрімко пішли вгору. "Подібна ж ситуація прослідковується і на готівковому ринку, і обидва ці ринку реагують на ті або інші зміни паралельно", – сказав Стадник.
Серед причин, що обумовлюють рух курсу вгору, банкір виділяє те, що зараз кілька системотворчих банків купують валюту, у той час, коли ще кілька місяців тому ці ж банки були активними продавцями, створювали пропозицію на ринку.
Таким чином, збільшуються обсяги попиту і зменшуються розміри пропозиції. "Також ми відзначаємо збільшення кількості валютних операцій, платежів за контрактами - у зв'язку з активізацією діяльності підприємств, початком нового бізнес-сезону. Крім того, триває придбання доларів для здійснення платежів за енергоресурси і "переливи" доларових кредитів у гривневі. Усі ці складові на тлі неліквідного українського валютного ринку стимулюють рух курсу вгору", – заявив Стадник.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас