Міністри фінансів ЄС узгодили єдину позицію щодо банківських бонусів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністри фінансів ЄС узгодили єдину позицію щодо банківських бонусів

281
Міністри фінансів держав-членів Євросоюзу виробили єдиний підхід до преміальних виплат у банківській сфері, взявши за основу пропозиції Франції, пише The New York Times (NYT).
На майбутньому саміті G20 у Піттсбурзі європейці зажадають від США та інших країн жорсткої політики і прозорого регулювання банківських бонусів.
Однак міністри не повідомили, які саме заходи були погоджені. За словами заступника міністра фінансів ФРН Йорга Асмуссена, ЄС хоче прив'язати преміальні виплати до результатів роботи банкірів.
Міністр фінансів Франції Крістін Лагард відзначила, що пропозиції Парижа були одноголосно схвалені її колегами з інших країн єврозони та знайшли значну підтримку на засіданні міністрів фінансів усіх 27 держав ЄС.
Франція вже ужила заходів з обмеження преміальних виплат у банківському секторі, найбільші банки країни погодилися дотримуватися нових правил. Бонуси тепер будуть виплачуватися не одноразово, а протягом трьох років, що дозволить оцінювати якість роботи банківських співробітників і вищого керівництва протягом більш тривалого періоду часу.
Великобританія, що не брала виразної участі в обговоренні, як очікується, представить нові пропозиції на зустрічі міністрів фінансів і голів центробанків G20 4-5 вересня в Лондоні.
За даними джерел NYT у британському уряді, Великобританія хоче, щоб банки виплачували премії своїм топ-менеджерам протягом 5 років після того року, якого вони стосуються. При цьому після першого року не може бути ніяких гарантій бонусів. Частина преміальних обов'язково повинна даватися опціонами або в іншій негрошовій формі. Якщо згодом з'ясується, що результати роботи топ-менеджера змушують бажати кращого, банк зможе відкликати його бонус частково або повністю.
В інтерв'ю Financial Times на цьому тижні прем'єр-міністр Великобританії Гордон Браун підтримав ідею про виплату бонусів частинами протягом декількох років. Він відзначив, однак, що буде дуже складно добитися обмеження бонусів у міжнародному масштабі.
Великобританія також прагне розширити повноваження регуляторів: якщо бонусна практика банку є ризикованою, вимоги до його капіталу і резервів повинні бути більш жорсткими.
"Великобританія зацікавлена в тому, щоб покласти кінець практиці короткострокових бонусів і виплат, які загрожують стабільності фінансової системи. Нам необхідні здійсненні і глобальні за масштабами заходи, що відбивають глобальний характер ринку фінансових послуг", - заявив NYT представник британського уряду, що побажав залишитися анонімним.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас