Торги в Азії в четвер відкрилися різноспрямованою динамікою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Торги в Азії в четвер відкрилися різноспрямованою динамікою

Фондовий ринок
55
Торги на азіатських фондових ринках відкрилися в четвер з різноспрямованою динамікою. Акції видобувних компаній дорожчають на підвищенні сировинних цін, котирування паперів японських експортерів падають через зміцнення курсу ієни, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific додав 0,4% з відкриття торгів. Ростуть курси приблизно 55% акцій, що торгуються на фондових майданчиках регіону.
Японський індекс Nikkei 225 упав на 0,4%. Китайський Shanghai Composite підскочив на 3,6%.
"Економічні дані "наздогнали" ринок. Для того щоб ринок знову почав зростати, необхідний такий етап - впевненіше відновлення і поліпшення прибутковості", - вважає представник Colonial First State Стівен Хелмерік.
Вартість акцій найбільшої золотодобувної компанії Австралії Newcrest Mining Ltd. підскочила на 6,8% завдяки зростанню вартості золота найшвидшими темпами за 5 місяців у середу. Папери Zijin Mining Group Co., яка володіє найбільшим золотим рудником у Китаї, додали в ціні 8,2%.
Котирування цінних паперів Aluminum Corp. of China Ltd. збільшилися на 5,8%. Глава найбільшого виробника алюмінію в США Alcoa Клаус Клейнфельд стверджує, що попит на алюміній у Китаї зросте в 2009 році на 4%.
Ціна акцій японського автоконцерну Honda Motor Co. упала на 2,4% після того, як ієна подорожчала до долара до максимуму 7 тижнів. Провідний автовиробник світу Toyota Motor Corp. скоротив капіталізацію на 1,5%.
Курс акцій японської Pioneer Corp., що виробляє автонавігатори та аудіосистеми, упав на 4,1%.
Ринкова вартість третьої за величиною судноплавної компанії Японії Kawasaki Kisen Kaisha Ltd. знизилася на 2,3%, тому що брокер Nomura погіршив рейтинг її акцій на побоюваннях зменшення прибутків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас