GM розраховує отримати для Opel близько 1 млрд євро від Британії, Іспанії і Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

GM розраховує отримати для Opel близько 1 млрд євро від Британії, Іспанії і Польщі

241
Американський автовиробник General Motors (GM) очікує, що уряди Великобританії, Іспанії і Польщі нададуть разом близько 1 млрд євро у вигляді допомоги на реструктуризацію його підрозділу Opel, повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела.
Підтримка з боку цих країн внесе новий політичний фактор у тривалу історію про продаж Opel і може дозволити GM зберегти контроль над своїм європейським підрозділом, відзначає газета.
Німеччина, як відомо, уже надала Opel кредит в розмірі 1,5 млрд євро і підтримала пропозицію канадської Magna, що виступає в альянсі зі Сбербанком РФ, про купівлю автокомпанії.
Однак GM розглядає тепер і інші варіанти відносно свого європейського підрозділу.
Як пише газета, GM розглядає можливість вкласти в Opel власні гроші, можливо, більше 1 млрд євро, тому що тепер американська компанія, вийшовши з банкрутства, має доступ до нових джерел ліквідності.
Хоча більша частина бізнесу Opel зосереджена в Німеччині, він має заводи також у Великобританії, Іспанії, Польщі і низці інших європейських країн. Багато хто за межами Німеччини стурбовані тим, що реструктуризація компанії, якщо вона буде фінансуватися в основному Німеччиною, сфокусується на збереженні робочих місць у Німеччині за рахунок робочих місць в інших країнах.
У майбутній вівторок рада директорів GM проведе засідання, до порядку денного якого включено питання про Opel, пише газета. Розглядаються 4 варіанти: продаж контрольного пакета канадській Magna або її конкурентові - бельгійській RHJ, збереження контролю над Opel, банкрутство.
Раніше уряд Німеччини заявив, що готовий надати канадській Magna, яка є другим основним претендентом на купівлю Opel, державні кредитні гарантії на 4,5 млрд євро. Альянс Сбербанка РФ і Magna при цьому готовий заплатити за Opel 350 млн євро відразу і 150 млн євро у вигляді конвертованих облігацій.
RHJ готова заплатити за акції європейського підрозділу GM 300 млн євро та задовольнитися одержанням держгарантій на суму 3,2 млрд євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас