Тимошенко планує продати держпакети 14 обленерго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко планує продати держпакети 14 обленерго

Енергетика
362
Контрольні пакети акцій 14 обленерго, що знаходяться в державній власності, повинні бути виставлені на продаж на приватизаційних конкурсах із відкритою пропозицією ціни за принципом аукціону й продані до 1 грудня 2009 року.
Відповідне розпорядження Кабінету міністрів України (№1004 від 19 серпня ц.р.), яким вносяться поправки до планів розміщення акцій обленерго, оприлюднено сьогодні на сайті Верховної Ради.
Відповідно до розпорядження КМУ, до 1 грудня 2009 року на продаж будуть виставлені держпакети у розмірі 60% + 1 статутного фонду ВАТ "Вінницяобленерго", ВАТ "Волиньобленерго", ВАТ "Дніпрообленерго", ВАТ "Закарпаттяобленерго", ВАТ "Хмельницькобленерго", ВАТ "Крименерго", ВАТ "Миколаївоблнерго", ВАТ "Чернівціобленерго", ВАТ "Донецькобленерго", ВАТ "Харківобленерго", а також 60,25% держпакет акцій ВАТ "Запоріжжяобленерго", 60,06% акцій ВАТ "Луганськобленерго", 51% акцій ВАТ "Тернопільобленерго", 50% +1 акція ВАТ "Київенерго".
Водночас, відповідно до інформації агентства, станом на сьогодні, 2 вересня, дані держпакети акцій не були передані в управління Фонду державного майна.
Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України своїм розпорядженням від 29 липня ц.р. №894-р доручив Міністерству палива та енергетики вилучити зі статутного фонду НАК "Енергетична компанія України" державні пакети акцій 15 енергопостачальних компаній і передати їх Фонду державного майна для їх подальшого продажу.
Виконуючий обов`язки голови Фонду держмайна Дмитро Парфененко раніше заявив журналістам, що держпакети обленерго виставлятимуться на продаж по черзі після проходження всієї процедури підготовки до приватизації.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас