У Києві почала курсувати нова міська електричка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві почала курсувати нова міська електричка

2259
У Києві почала курсувати нова міська електричка сполученням "Троєщина" – станція "Київ-Петрівка".
Тепер жителі Лівого берега зможуть доїхати до Правого берега всього за 7 хвилин, скориставшись новим видом міського транспорту.
Виступаючи на офіційному відкритті руху електрички на станції "Троєщина" у середу, міський голова Києва Леонід Черновецький сказав: "Сьогодні ми надамо всім охочим і жителям Райдужного масиву і Троєщини можливість за 7 хвилин добратися до правого берега. У наших подальших планах поступово доповнити мережу маршрутів міської електрички і зв'язати воєдино ще й Дарницю, Караваєві дачі… Тобто - практично вирішити транспортні проблеми киян, що живуть далеко від метро".
Міська електричка буде діяти вже з 2 вересня. Як повідомив начальник Південно-Західної залізниці (ПЗЗ) Олексій Кривопишин, нова міська електричка буде діяти під час "часу-пік" у Києві: з 06.00 до 09.00 і з 17.00 до 18.00.
Для забезпечення безперебійного пересування ПЗЗ надала 2 електропоїзди, а також 1 електропоїзд, який у поточний час, за словами Кривопишина, перебуває в резерві на випадок поломки одного з діючих.
Інтервал руху електричок становить 15 хв. Усього функціонувати буде два поїзди, до складу яких буде входити 6 вагонів, розрахованих на більш ніж тисячу посадкових місць. У кожному вагоні буде три пари дверей, сидіння в ньому розміщені по периметру.
Для зручності жителів масивів "Райдужний" і "Троєщина" київська міська влада запустила в дію три спеціальні автобусні маршрути №59, 60 і 61, які почнуть доставляти киян від вулиці Сабурова до залізничної станції міської електрички "Троєщина" з 5.00 до 9.00 і з 17.00 до 20.00.
Вартість проїзду в спеціальних автобусах і міській електричці кияни будуть оплачувати єдиним квитком, вартість якого становить 2 грн. Проїзд у міській електричці буде коштувати киянам 1,7 грн.
Як повідомив О.Кривопишин, ПЗЗ для запуску міської електрички витратила понад 40 млн. грн. За його словами, згідно з договором, складеним зі столичною міськадміністрацією, київська влада "буде щомісяця компенсувати витрати з обслуговування електропоїздів".
"Для безперебійного функціонування міської електрички ми прийняли рішення призупинити руху вантажних поїздів, а в даному напрямку курсують більше 40 таких поїздів вранці і ввечері. Незважаючи на економічні наслідки, ми все-таки погодилися змінити плани формування і графіки руху поїздів для ефективного функціонування проекту міської електрички для киян", - повідомив директор ПЗЗ.
Проект міської електрички, за який узялася мерія, досить масштабний і буде здійснюватися поетапно. На першому етапі реалізації проекту планується створення так званого "Північного півкільця", яке згодом об'єднає станції і платформи "Дарниця", "Київська Русанівка", "Київ-Дніпровський", "Троєщина", "Оболонь", "Київ-Петрівка", "Зеніт", "Вишгородська", "Сирець", "Рубежівська", "Святошин", "Борщагівка". На другому етапі планується створити "Південне півкільце" і продовжити маршрут від Дарниці до Борщагівки через станції "Караваєві дачі", "Протасів Яр" і "Видубичі".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас