Страховики підозрюють британців у використанні підпалу для вирішення фінансових проблем у кризу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Страховики підозрюють британців у використанні підпалу для вирішення фінансових проблем у кризу

294
Британські страховики розслідують причини різко зрослого числа вимог про страхове відшкодування після пожежі, повідомляє газета Financial Times.
Страхові компанії побоюються, що збільшення кількості таких вимог може бути пов'язане з великою кількістю навмисних підпалів як засобу позбутися фінансових проблем у розпал кризи.
Асоціація британських страховиків (Association of British Insurers, ABI), яка об'єднує близько 400 страхових компаній, заявила недавно, що кількість "підозрілих" вимог за останні два роки виросла більш ніж на 20%.
Особливо це стосується великих, на суму більше 500 тис. фунтів, позовів у секторі комерційної нерухомості.
За даними ABI, загальна сума заяв про настання страхового випадку у зв'язку з пожежею на об'єкті комерційної нерухомості виросла в період з першого півріччя 2007 року по перше півріччя 2009 року на 20% - до 444 млн фунтів. Аналогічна ситуація спостерігається й у секторі житлової нерухомості.
"Нам відомо, що існує низка злочинів, пов'язаних з економічною ситуацією, у тому числі і шахрайство, зокрема навмисний підпал", - говориться в повідомленні ABI.
Дані поліції говорять про те, що кількість підпалів у національному масштабі стійко скорочувалася протягом останніх п'яти років.
Однак страховики впевнені, що деякі бізнесмени бачать у підпалі легкий, хоча й суворий, спосіб порятунку від поточних витрат і вирішення проблем з пошуком додаткового капіталу.
Представник Axa Insurance Девід Уільямс відзначив, що його компанія витрачає усе більше коштів на послуги криміналістів, щоб ефективніше боротися з усе більш винахідливими паліями.
"Далеко не всі в наш час просто бігають по будинку з каністрою бензину. Люди стали трохи розумнішими", - заявив Уільямс.
У деяких регіонах уже вжиті заходи для боротьби з паліями, особливо комерційної нерухомості.
У Лондоні пожежна служба почала складати списки будинків, що перебувають у групі ризику. Представники лондонських пожежних говорять, що ці заходи спрямовані на захист бізнесу.
Висловлюються припущення, що в результаті підпалу постраждало близько третини з 3000 нежитлових будинків, де було зафіксовано загоряння в період з 2008 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас