Податкова міліція ліквідувала підпільний завод з випуску вантажівок КрАЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова міліція ліквідувала підпільний завод з випуску вантажівок КрАЗ

Кримінал
1157
Податкова міліція України виявила і припинила діяльність підпільного підприємства з виробництва вантажних автомобілів КрАЗ у сільській місцевості під Кременчуком (Полтавська обл.).
Згідно з повідомленням Державної податкової адміністрації України, виробництво велося в декількох ангарах і включало реставрацію старих двигунів, фарбування та надання товарного виду кузовним деталям, складання і підготовку до реалізації.
Потужність заводу становила до 100 автомобілів на рік, що, за оцінкою податкової міліції, складало серйозну конкуренцію офіційному виробникові – холдинговій компанії "АвтоКрАЗ" (Кременчук), оскільки ціна на ці автомобілі була значно нижчою при вкрай низькій якості з урахуванням виготовлення із поламаних деталей.
Згідно з повідомленням, на момент перевірки працівники податкової міліції виявили на території заводу 8 автомобілів, готових до реалізації, а ціна за одиницю продукції становила від 250 до 350 тис. грн залежно від комплектації.
На думку фахівців, такі дії завдають шкоди не тільки вітчизняному заводу-виробникові, але й зовнішньоекономічним інтересам України.
У повідомленні відзначається, що в цей час порушено кримінальну справу і ведеться встановлення повного кола осіб, причетних до незаконного бізнесу.
ХК "АвтоКрАЗ" - єдиний в Україні виробник великовантажних автомобілів повного циклу, поставляє свою продукцію як в Україну, так і в країни близького і далекого зарубіжжя.
Компанія випускає 28 базових моделей, більше 260 модифікацій і комплектацій автомобільної техніки КрАЗ для роботи у всіх галузях економіки і Збройних силах України. Автомобілі холдингу також експлуатуються більш ніж в 60 країнах світу.
У січні-червні поточного року "АвтоКрАЗ" випустив продукцію на 126 млн грн. При цьому випуск вантажних автомобілів скоротився на 93% у порівнянні з тим же періодом 2008 року - до 128 од., реалізація - на 82%, до 322 од.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас