Уряд України зберігає оптимізм щодо перспективи одержання 4-го траншу від МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд України зберігає оптимізм щодо перспективи одержання 4-го траншу від МВФ

Казна та Політика
548
Уряд України зберігає оптимізм щодо перспективи одержання четвертого траншу від Міжнародного валютного фонду (МВФ), повідомляється на веб-сайті Кабінету міністрів.
"Уряд у жодному разі не відмовляється від виконання взятих на себе зобов'язань і тому з оптимізмом дивиться на майбутні переговори щодо виділення четвертого траншу кредиту від МВФ", - говориться в повідомленні.
У повідомленні відзначається, що навколо співробітництва уряду із МВФ безпідставно нагнітається істерія.
"Негативні прогнози щодо співробітництва із МВФ, поширені деякими ЗМІ, абсолютно не відповідають дійсності… Управління (секретаріату Кабміну зі зв'язків зі ЗМІ) просить борзописців із секретаріату президента України припинити практику абсолютно безпідставної критики будь-яких дій уряду, особливо в площині відносин з міжнародними фінансовими організаціями", - говориться в повідомленні.
Згідно з документом, переговори з технічною місією МВФ, яка перебуває в Києві, тривають у конструктивному режимі.
Кабмін нагадує, що успішна робота урядової команди із МВФ уже дозволила одержати три транші в рамках програми stand by.
Як повідомлялося, у серпні представник МВФ заявив, що Фонд може припинити співробітництво з Україною, якщо влада країни без належних підстав піде на надмірне нарощування бюджетного дефіциту і буде провокувати інфляцію. Серед домовленостей з Фондом, які ще потрібно реалізувати українській владі – підвищення ціни на газ для населення.
Україна вже одержала від МВФ $10,5 млрд у рамках програми stand-by: передбачається виділення ще $6 млрд, з яких $3,8 млрд планується надати країні ще до кінця поточного року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас