ВР відкрила нове родовище нафти у Мексиканській затоці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР відкрила нове родовище нафти у Мексиканській затоці

Енергетика
654
Британська BP Plc., друга за розміром ринкової вартості нафтова компанія Європи, заявила про відкриття гігантського нафтового родовища в районі Tiber Prospect у глибоководній зоні Мексиканської затоки, що належить США, повідомило агентство Bloomberg.
За оцінками компанії, родовище містить більше 3 млрд барелів нафтового еквівалента.
Свердловина розташована на відстані 400 км на південний схід від Х'юстона на 102 блоці в каньйоні Кітлі. Її глибина становить 10,69 тис. метрів. Свердловина є "однією з найглибших з колись пробурених компаніями нафтогазової галузі", говориться в повідомленні BP.
Родовище дозволить BP збільшити видобуток нафти і газу в Мексиканській затоці на 50% - до 600 тис. барелів нафтового еквівалента на добу після 2020 року.
"Розробка родовища зажадає часу, на це піде вся друга половина наступного десятиліття, але це дуже важлива знахідка", - стверджує аналітик Джонатан Рігбі.
"Tiber являє собою друге істотне відкриття BP у Мексиканській затоці слідом за виявленим раніше родовищем Kaskida", - заявив головний виконавчий директор з геологорозвідки та видобутку BP Енді Інгліс. За його словами, Tiber більше Kaskida, запаси якого оцінюються в 3 млрд барелів нафтового еквівалента.
Британській BP належить 62% у цьому проекті, бразильська держкорпорація Petroleo Brasileiro SA володіє 20%, 18% належать Conocophillips.
BP планує збільшити видобуток нафти і газу в Мексиканській затоці на 13% - до 450 тис. барелів нафтового еквівалента на добу до 2013 року, зв'язавши свої платформи підводними нафтопроводами.
У цей час BP розробляє 9 проектів в акваторії Мексиканської затоки. В 2007 році стала найбільшою нафтогазовою компанією, що діє в цьому регіоні, випередивши Royal Dutch Shell.
Акції BP подорожчали на 3,9% на торгах у Лондоні після оголошення про відкриття родовища.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас