Лукашенко: Білорусія зацікавлена в альтернативних шляхах отримання енергоресурсів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко: Білорусія зацікавлена в альтернативних шляхах отримання енергоресурсів

Енергетика
203
Білорусії необхідно уважно вивчити проекти, пов'язані з диверсифікованістю поставок у республіку енергоресурсів, у тому числі можливість участі в проекті "Одеса - Броди", заявив президент Білорусії Олександр Лукашенко журналістам у середу під час робочої поїздки в Гомельську область.
"Ми не можемо залежати від одного місця в постачаннях енергоресурсів", - сказав президент.
За його словами, "диверсифікованість поставок, експорту, імпорту - це класично нормально".
Говорячи про проект "Одеса - Броди", Лукашенко відзначив, що "це не новий проект". "Буде результат, ефективність - ми будемо в цьому напрямку працювати", - сказав глава білоруської держави, підкресливши, що "поки нам вигідніше одержувати вуглеводні з Росії".
Лукашенко відзначив також, що білоруська сторона в співробітництві з Міжнародним валютним фондом (МВФ) не буде брати на себе свідомо нездійсненні умови.
"Що ми не витримаємо, брати не себе не будемо", - сказав він.
Говорячи про перебіг переговорів із МВФ, Лукашенко відзначив, що "ні уряд, ні Національний банк мені про це поки не доповідали", але найближчим часом йому буде повідомлено про перебіг переговорів. "Будемо визначатися, що беремо на себе, а що не беремо", - сказав президент Білорусії.
За його словами, "головна сьогодні фінансово-економічна проблема - збереження стабільності (білоруського) рубля". "Що стосується зростання цін, то проблем бути не повинно", - сказав Лукашенко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас