Європейський бізнес відчув згортання реформ у Китаї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейський бізнес відчув згортання реформ у Китаї

491
Китай згортає реформи, покликані відкрити економіку цієї країни для іноземного бізнесу, ставлячи тим самим під загрозу конкурентоспроможність і перехід до нової моделі стійкого економічного зростання, говориться в заяві Торговельної палати ЄС у КНР.
У своїй щорічній доповіді палата звертає увагу на те, що втручання держави в промислову політику та обмеження на іноземні інвестиції протягом останніх трьох років робить Китай усе менш і менш привабливим для європейських компаній. Проте, 1,4 тис. компаній, які представляє палата ЄС, відчувають оптимізм відносно китайської економіки і своїх власних перспектив на цьому ринку.
Одним із прикладів протекціонізму та дискримінації слугує провал на тендері на право розвитку проекту вітряної енергетики КНР п'яти найбільших світових компаній. Іноземні учасники "систематично виключаються" із процесу, який працює на користь китайських гравців. Тендерна комісія звертає увагу на початкову вартість вітряних генераторів, а не на загальні витрати на проект протягом його 25-річного циклу роботи.
У висновку доповіді європейці попередили Китай про те, що згортання насущних реформ у цій сфері підірве конкурентоспроможність місцевих підприємств, а зростання ВВП країни на рівні в 6%-8% на рік протягом наступного десятиліття може опинитися під загрозою.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас