Японці повісять на орбіті станцію для енергопостачання 290 тис. будинків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японці повісять на орбіті станцію для енергопостачання 290 тис. будинків

Енергетика
2828
Японські корпорації Mitsubishi і IHI розробляють проект створення потужного космічного генератора електроенергії, який буде передавати вироблену на орбіті електрику на Землю. Завдяки цьому буде забезпечено енергопостачання приблизно 294 тис. приватних будинків.
Обсяг інвестицій у проект складе 2 трлн ієн ($21 млрд). Станція повинна з'явитися на орбіті до 2040 року. Її потужність досягне 1 гігаватт, повідомляє портал Inhabitat.
Площа орбітального масиву сонячних батарей, який розташується на висоті 36 тис. км над поверхнею планети, складе 4 кВ км. Експерти стверджують, що космічні батареї зможуть генерувати струм цілодобово, без вихідних днів і перерв. Крім того, космічним панелям не перешкодить погана погода, а потрапляння прямих сонячних променів дозволять їм виробляти в три-чотири рази більше електрики, ніж їхнім наземним "побратимам". Нарешті, у випадку стихійного лиха або військового нападу об'єкти інфраструктури зможуть підключитися до станції в лічений години.
У цей час технології, що дозволяє передавати електрику з космосу на Землю, не існує. Однак учені сподіваються розробити її вже до 2013 року.
Усього над проектом працюють 16 японських промислових і наукових компаній.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас