Британським страховикам доведеться залучити понад 50 млрд фунтів при введенні нових правил для галузі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британським страховикам доведеться залучити понад 50 млрд фунтів при введенні нових правил для галузі

138
Британські страховики побоюються, що будуть змушені звернутися до інвесторів за додатковим капіталом у розмірі понад 50 млрд фунтів стерлінгів ($31 млрд) у результаті набрання чинності новими правилами для європейської страхової галузі, які також приведуть до значного зростання страхових тарифів, пише газета Financial Times.
Нові правила, розроблені Єврокомісією, призначені для того, щоб поліпшити керування капіталом і збільшити прозорість компаній страхового сектору, а також створити єдині стандарти вимог до їхнього капіталу в країнах Європейського союзу. Передбачається, що правила, оформлені у відповідну директиву, набудуть чинності в 2012 році.
У листі, направленому міністрові фінансів Великобританії Алістеру Дарлінгу, Асоціація британських страховиків (Association of British Insurers, ABI) попереджає, що нові правила можуть привести до дестабілізації європейського страхового сектору, і закликає Мінфін і Єврокомісію втрутитися в ситуацію, що становить собою загрозу для "галузі, її клієнтів і навіть фінансової стабільності".
За словами генерального директора ABI Стівена Хеддрілла, набрання чинності новими правилами змусить одних тільки британських страховиків збільшити капітал і резерви на суму порядку 30-70 млрд фунтів стерлінгів. Такі ж заходи буде необхідно вжити і компаніям інших країн ЄС.
"У Великобританії страховим компаніям буде потрібно залучити новий капітал у розмірі, що відповідає поточній ринковій капіталізації галузі (більше 50 млрд фунтів). Важко уявити, яким чином можна досягти настільки значної рекапіталізації", - відзначає С.Хедрілл.
"Значне збільшення капіталізації страхового сектору буде означати скорочення ефективності інвестицій. Компанії будуть іти з ринку, ціни - рости, а інновації скорочуватися", - говориться в листі, направленому в Мінфін.
Європейські страховики побоюються, що регулятори прагнуть прийняти стосовно них такі ж жорсткі заходи, як до банків, у зв'язку з фінансовою кризою, незважаючи на те, що ця галузь успішно впоралася з нею.
GDV, германський аналог ABI, також зверталася в міністерство фінансів Німеччини із проханням звернути увагу на побоювання страхових компаній, пов'язаних із зайвою жорсткістю правил.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас