Україна потрапила в "чорний список" європейських держав, які ігнорують рішення судів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна потрапила в "чорний список" європейських держав, які ігнорують рішення судів

1524
Україна потрапила в "чорний список" європейських держав, які ігнорують рішення судів. Про це в інтерв'ю Радіо "Свобода" заявив комісар Ради Європи із прав людини Томас Гаммарберг.
На його думку, це явище слід розцінювати як відмову від принципів правової держави і як серйозну правозахисну проблему. За його словами, у таких державах, як Албанія, Боснія та Герцеговина, Молдова, Росія, Сербія та Україна рішення судів часто виконуються або частково, або із затримкою, або часом повністю ігноруються. За словами Т.Гаммарберга, такий висновок був зроблений на підставі скарг, що надходять у Європейський суд у Страсбурзі.
"Це стосується й органів державної влади, зокрема в сфері освіти, і також у значній мірі державних компаній, наприклад у вугільній галузі, які не виплачують або зарплати, або пенсії, або відшкодування робітникам, травмованим у робочий час", - сказав він.
При цьому, за словами Т.Гаммарберга, реформа законодавства і збільшення фінансування судів є кроками у правильному напрямку, але їх недостатньо. За його словами, дуже важливо, щоб закони виконувалися, у тому числі і самою державою.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас