БЮТ пропонує частину податків платити авансом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

БЮТ пропонує частину податків платити авансом

Казна та Політика
1954
Народний депутат України Олег Ляшко (БЮТ) пропонує платникам податку на прибуток підприємств вносити в бюджет авансові платежі. Це передбачено проектом закону №5082 від 1 вересня 2009 р., текст якого розміщений на офіційному сайті Верховної Ради.
"Протягом звітного року платники податку, за винятком нерезидентів і виробників сільськогосподарської продукції, платять у бюджет у перший і третій місяць кожного календарного кварталу авансові внески з податку на прибуток, визначені як 1/12 суми нарахованого податку на прибуток за попередній календарний рік", - сказано в законопроекті.
Авансові внески платяться в бюджет до 20 числа першого і третього місяців кожного календарного кварталу. Платник податку зменшує суму нарахованого податку на прибуток звітного періоду на суму авансового внеску, попередньо оплаченого протягом такого звітного періоду. У випадку, коли сума оплаченого авансового внеску перевищує суму податкових зобов'язань цього платника податку за звітний період, різниця переноситься в зменшення податкових зобов'язань майбутніх податкових періодів.
Даний законопроект бютівця за великим рахунком узаконює практику, яка існувала в Податковій. Фіскальні органи наприкінці минулого – початку поточного років тиснули на підприємців, намагаючись достроково вибити з них податки на 2009 рік.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас