США очікують нові банкрутства банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США очікують нові банкрутства банків

1254
Проблеми в секторі комерційної нерухомості будуть усе частіше ставати причиною банкрутств американських банків. Про це заявила голова Федеральної корпорації зі страхування депозитів (FDIC) Шейла Бейр. За її словами, кредити на комерційну нерухомість як і раніше загрожують банківським балансам, і вона очікує, що банки будуть частіше банкрутувати у зв'язку із труднощами в цій сфері наприкінці поточного року і в 2010 р.
Нагадаємо, що всього з початку року в США "луснули" 84 фінансові організації, що більш ніж утричі перевищує число закритих банків торік. За весь 2008 рік, коли вибухнула фінансова криза, у США зазнали краху 25 банків, у тому числі такі гіганти як Lehman Brothers і Bear Stearns
FDIC доводиться справлятися зі зростаючим числом банківських банкрутств, оскільки індустрія усе ще страждає від наслідків безнадійних кредитів. Баланс страхового агентства, яке захищає депозити, скоротився до 10,4 млрд дол. з 13 млрд дол. у попередньому кварталі, але Бейр сказала, що FDIC уже виділила додаткові 32 млрд дол. на покриття витрат на банківські банкрутства в наступному році.
Голова агентства сказала, що ще не ухвалено рішення про те, чи треба обкладати банки спеціальними зборами, щоб поповнити фонд. Вона виступила на захист угод про участь у збитках, які FDIC поширила на покупців банків, що впали, сказавши, що ці домовленості за останні два роки заощадили агентству мільярди доларів.
Нагадаємо, число американських банків, що зіткнулися з фінансовими труднощами, виросло в II кварталі 2009 р. до 416 - максимального значення із червня 1994 р. Сумарні активи проблемних банків склали на кінець червня 299,9 млрд дол.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас