Індекси в США знизилися у вівторок слідом за акціями банків, ф'ючерси дорожчають у середу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в США знизилися у вівторок слідом за акціями банків, ф'ючерси дорожчають у середу

Валюта
76
Американські фондові індекси знизилися у вівторок третю сесію підряд, повідомляє агентство Bloomberg. Ф'ючерси на індекси США дорожчають у середу, до 8:28 підйом їхніх котирувань становить 0,11-0,16%.
Побоювання, пов'язані з тим, що банки можуть мати нові збитки, компенсували опубліковану у вівторок сильну статистику по виробничому сектору США.
Виробнича активність у США збільшилася в серпні вперше від січня 2008 року, індекс ISM Manufacturing зріс до 52,9 пункту в порівнянні з 48,9 пункту місяцем раніше, свідчать дані Інституту управління поставками (ISM).
Підіндекс S&P 500, у розрахунок якого входять акції банків, брокерських і керуючих компаній, а також страховиків, упав за підсумками торгів на 5,3%.
Папери Bank of America подешевшали на 6,4%, Citigroup - на 9,2%.
"Майбутнє фінансових компаній уже не таке жахливе, як здавалося за два квартали, однак воно залишається невизначеним", - повідомив керуючий RidgeWorth Capital Management в Атланті Дон Уорделл.
На думку аналітиків RBC Capital Markets, банкам, котрі працюють на Західному узбережжі США, як і раніше, загрожує погіршення якості кредитів, а також більші втрати за позиками.
"Багато цих банків, можливо, як і раніше, не мають достатнього капіталу і резервів", щоб застрахуватися від списань, які може викликати млявість ринку житла, відзначають експерти.
Вартість паперів Wells Fargo знизилася на 4,8%, незважаючи на те, що банк оголосив про намір погасити заборгованість перед урядом, не вдаючись до випуску нових акцій.
"Ми виплатимо борг, але зробимо це способом, сприятливим для наших акціонерів, - заявив президент і головний виконавчий директор Wells Fargo Джон Стампф. - Зараз банк заробляє капітал так швидко, що ми, звісно, не хочемо розбавляти капітал існуючих акціонерів".
Ціна акцій AIG впала за підсумками торгів на 21%. Аналітики Bernstein знизили рекомендації для паперів страховика до "нижче ринку" з "на рівні ринку". На думку експертів, уряд може послабити підтримку AIG, порахувавши, що ситуація в компанії більше не являє собою ризик для фінансової системи.
Папери Metlife подешевшали на 7,4% після погіршення рекомендацій для акцій страхової компанії аналітиками Raymond James Financial.
Вартість акцій EBay опустилася на 2,1% після оголошення про продаж 65% акцій компанії Skype Technologies S.A., що надає користувачам спеціальний комплекс інтернет-програм для голосового і відео-спілкування, групі приватних інвесторів, очолюваних інвесткомпанією Silver Lake.
Сума угоди складе $1,9 млрд, вона буде оплачена грішми. EBay збереже за собою решту 35% акцій Skype.
Індекс Dow Jones Industrial Average знизився до закриття ринку у вівторок на 185,68 пункту (1,96%) - до 9310,6.
Standard & Poor's 500 опустився на 22,58 пункту (2,21%), склавши 998,04.
Значення індексу Nasdaq Composite зменшилося на 40,17 пункту (2%) - до 1968,89.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас