В Інгушетії вкрали одну п'яту частину річного бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Інгушетії вкрали одну п'яту частину річного бюджету

Кримінал
1310
Рахункова палата під час перевірки використання бюджетних коштів в Інгушетії в 2008 і початку 2009 року виявила порушення на суму більше 1,7 млрд рублів, що становить одну п'яту від річного бюджету республіки. Однак у більшості випадків корупціонерам удалося уникнути суворих вироків.
Як відзначається в довідці Слідчого комітету при прокуратурі, яка опинилася в розпорядженні видання, з початку року і до серпня до суду були передані 22 кримінальні справи, у яких фігурують чиновники від заступника міністра до бухгалтера.
Так, у червні Сунженський районний суд визнав винним у розкраданні майже 100 млн рублів бухгалтера районного ЖКГ Салмана Арчхоєва. Він засуджений до 6 років в'язниці умовно і штрафу в розмірі 50 тисяч рублів. При цьому суд відмовився видавати санкцію на арешт двох його спільників - начальника управління Марет Барахоєва і заступника міністра фінансів Інгушетії Аліхана Гандалоєва, і зараз обидва фігуранти справи ховаються від слідства.
У цьому ж місяці суд визнав начальника управління ЖКГ республіки Абубакара Мержоєва і начальника відділу реконструкції та перспективного розвитку управління Батира Дугієва винними в оформленні акту приймання непобудованого газопроводу, на будівництво якого було виділено 130 млн рублів. Обидва відбулися штрафом в розмірі 300 тисяч рублів.
Тим часом, як відзначає видання, Москва збільшує фінансування республіки. У рамках схваленої урядом ФЦП з соціально-економічного розвитку Інгушетії на 2010-2015 році федеральний бюджет виділить 21 млрд рублів. При цьому загальна сума виділюваних коштів складе 32 млрд рублів, повідомив у липні міністр регіонального розвитку Росії Віктор Басаргін.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас