Черновецький роздув штати і вдвічі збільшив гроші на утримання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Черновецький роздув штати і вдвічі збільшив гроші на утримання

Казна та Політика
1043
Київська влада, незважаючи на нестачу фінансування пріоритетної соціальної сфери, направила значні кошти бюджету міста на розвиток органів місцевого керування, чисельність яких зросла на 439 одиниць (з 2020 в 2006 році до 2459 - в 2008 році), а видатки на утримання збільшилися вдвічі.
Як повідомили УНІАН у Головному контрольно-ревізійному управлінні України, про це свідчать результати державного фінансового аудита виконання бюджету Києва за 2007-2008 роки і перший квартал 2009 року, проведеного на виконання доручення Кабінету Міністрів у березні-липні поточного року.
Орієнтовний обсяг коштів на оплату праці тільки додатково введених у місцеве управління штатних одиниць становить, щонайменше, 12 млн. грн. Однак роботу такого численного управлінського апарату, відзначають у КРУ, навряд чи можна вважати ефективною, адже в 2007 і 2008 роках містом не забезпечено виконання свого головного фінансового плану - бюджету.
Крім того, у структурі Київської міської державної адміністрації, як виявилося під час аудита, створено кілька управлінь, які дублюють функції регіональних (територіальних) підрозділів центральних органів влади.
Наприклад, у складі КМДА створене і функціонує Головне управління земельних ресурсів. Поряд з ним у столиці функціонує Головне управління Держкомзему в місті Києві - орган, підпорядкований Державному комітету із земельних ресурсів України. На утримання ГУ земельних ресурсів КМДА з міського бюджету виділено 27,5 млн. грн., що майже в 5 разів перевищує видатки Держбюджету на утримання ГУ Держкомзему в місті Києві. І це притому, що за зазначений період столиця недоодержала мільярди гривень від операцій із земельними ділянками, говориться в повідомленні.
Значні обсяги бюджетних коштів використовувалися неефективно в результаті необумовленої належним чином необхідності створення того або іншого підрозділу.
Так, для здійснення матеріально-технічного забезпечення діяльності апарату КМДА створене КП "Госпкомобслуговування", на яке покладено виконання функцій, які фактично дублюють функції Управління у справах і виконуються ним на безкоштовній основі без додаткових видатків. Крім того, функції Управління представництва Київради в судах практично ті ж, що й функції, покладені на Управління взаємодії із судами, правоохоронними органами та органами юстиції КМДА.
Аналогічно, враховуючи, що Київський міський голова і голова Київської державної адміністрації одна і та сама особа (Леонід Черновецький) дублюються функції відділу кадрової роботи секретаріату Київради та управління кадрової роботи Київської міськдержадміністрації.
Протягом 2007-2008 років на утримання 201 штатної одиниці інформаційно-довідкової служби "Call-Центр" і "Центру правової допомоги киянам, що опинилися в складних життєвих обставинах", витрачено 12,6 млн. грн. Поряд із цим, функції зазначених служб фактично дублюються Управлінням з питань звернень громадян КМДА і відділами роботи зі зверненнями громадян районних у місті Києві райдержадміністрацій, відзначають у ГоловКРУ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас