EBay продає 65% акцій Skype групі інвесторів за 1,9 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

EBay продає 65% акцій Skype групі інвесторів за 1,9 млрд дол.

Казна та Політика
312
EBay Inc. продає 65% акцій компанії Skype Technologies S.A., що надає користувачам спеціальний комплекс інтернет-програм для голосового і відео-спілкування, групі приватних інвесторів, очолюваних інвесткомпанією Silver Lake.
Як повідомляється в прес-релізі групи покупців, угода буде оплачена коштами, її сума складе $1,9 млрд. Таким чином, Skype оцінюється в цілому в $2,75 млрд.
EBay збереже за собою решту 35% акцій Skype.
У групу інвесторів також входять венчурний фонд Index Ventures, компанія Andreessen Horowitz, створена одним із засновників Netscape, фірми-розробника сімейства інтернет-браузерів, а також Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB).
"Нам дуже пощастило, що в нас з'явилися такі інвестори, - говориться в повідомленні головного виконавчого директора Skype Джоша Сільвермана. - Ця група інвесторів і ветеранів галузі, що мають гарний досвід у виводі приналежних їм технологічних компаній на новий рівень. За допомогою їх досвіду Skype зможе відкрити нову сторінку свого зростання і розвитку".
Виторг Skype Technologies в 2008 році склав $551 млн, збільшившись на 44% до попереднього року. Число зареєстрованих користувачів Skype досягло 405 млн на кінець минулого року, що на 47% вище, ніж роком раніше.
Акції EBay подорожчали під час торгів у вівторок на 64 цента (2,9%) - до $22,78, їх вартість збільшилася на 59% у цьому році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас