Луценко видав "розгромний" наказ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко видав "розгромний" наказ

18977
За знущання над чоловіком, який підозрюється в здійсненні крадіжки грошей, наказом міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка покарано 17 співробітників Комінтернівського райвідділу міліції Одеської області.
Як передає кореспондент УНІАН, відповідний наказ сьогодні під час робочої поїздки в Одеську область оприлюднив сам Луценко.
Зокрема, за дискредитацію органів внутрішніх справ з органів МВС звільнені заступник начальника карного розшуку і старший уповноважений Комінтернівського райвідділу міліції.
Інші за зневажливе ставлення до виконання службових обов'язків одержали догани або були знижені у званнях.
Як заявив Луценко, у цього керівника є два місяці для того, щоб виправити ситуацію в очолюваному ним колективі. В іншому випадку міністр обіцяє розатестувати увесь особовий склад райвідділу і набрати на службу нових співробітників.
Звертаючись до начальника райвідділу міліції, міністр сказав: "Це великий кредит. До речі, це тільки враховуючи ваші попередні досягнення".
У свою чергу, начальник Служби внутрішньої безпеки МВС України Василь Слободяник у своїй доповіді повідомив, що двоє зі звільнених сьогодні офіцерів 7 серпня цього року доставили затриманого за підозрою в скоєнні злочину в райвідділ, сфальсифікували протокол про нібито його непокору працівникам міліції, у результаті чого суд виніс рішення про адміністративний арешт затриманого на 5 діб.
Після цього, як установили співробітники Служби внутрішньої безпеки МВС за заявою потерпілого, офіцери замість того, щоб помістити затриманого в ізолятор тимчасового утримання, де він повинен був би відбувати адміністративне покарання, відвели його в підвал, де, використавши проти нього генератор електричного струму від телефону, зажадали від підозрюваного зізнання. У результаті чоловік одержав закритий перелом кістки правого плеча.
У своїх поясненнях міністрові обидва офіцера заявили, що тілесних ушкоджень чоловікові вони не завдавали, у підвал його не відводили, а травму той одержав "у результаті падіння на порозі туалету".
Коментуючи в інтерв'ю журналістам названі дії працівників райвідділу і бездіяльність із боку керівників управління міліції, Луценко відзначив, що ці працівники міліції замість того, щоб “думати головою”, удалися до найпростішого: “залякати чоловіка, щоб "вибити" з нього свідчення”.
"Це дії, що ламають долю людини. На кожну таку дію з боку працівників міліції буде такий розгромний наказ. Тільки так можна зламати цю ще радянську традицію", - заявив Луценко.
При цьому він інформував, що протягом поточного року Служба внутрішньої безпеки МВС передала в прокуратуру 400 кримінальних справ відносно співробітників міліції, що вчинили незаконні або злочинні дії, а ще тисячі міліціонерів попереджені доганами.
Міністр, звертаючись до громадян України, закликав їх не боятися звертатися в Службу внутрішньої безпеки МВС, якщо проти них з боку міліціонерів були застосовані незаконні дії.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас