Український ринок акцій розпочав тиждень зниженням на тлі негативної зовнішньої динаміки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій розпочав тиждень зниженням на тлі негативної зовнішньої динаміки

Фондовий ринок
146
Ринок акцій України в понеділок закрився в "червоній зоні" під впливом негативної зовнішньої кон'юнктури: індекс "Української біржі" знизився на 2,77% - до 1174,12 пункту, індекс фондової біржі "ПФТС" - на 0,9%, до 469,11 пункту.
"Зниження українського фондового ринку пройшло під впливом негативної зовнішньої кон'юнктури: обвальне падіння фондових індексів Китаю, зниження індексів Європи, незважаючи на те, що дані про інфляцію в єврозоні в серпні виявилися кращими за очікувані. Ще більше підсилило напругу на світових фондових і сировинних ринках відкриття американських фондових площадок "гепом" вниз ", - повідомив аналітик інвестгрупи "ТАСК" В'ячеслав Іванишин.
Торговельна активність у понеділок - нижча від середнього рівня, гравці не поспішають продавати акції на зниженні ринку.
Внутрішній фон новин, як і раніше, нейтральний.
Із внутрішніх корпоративних новин, на думку Іванишина, варто виділити опубліковані дані про збільшення групою СКМ консолідованого доподаткового прибутку в 2008 році в 1,7 рази - до $3 млрд, а також звістка про наміри „Райффайзен банку Аваль” збільшити статутний капітал на 22% з номінальнлї вартості, що підсилило продаж з паперів.
Як відзначив старший брокер інвесткомпанії "Альтана Капітал" Олексій Рєпін, основними каталізаторами зниження ринку в понеділок стали акції "Центренерго" і „Райффайзен банку Аваль”. Краще від ринку виглядали акції коксохімічних підприємств: Авдїївського і Ясинівського коксохімічних заводів.
Фахівець департаменту міжнародних продажів інвестгрупи "Сократ" Валерій Коцур прогнозує, що активність інвесторів може залишитися низькою аж до п'ятниці, коли вийдуть дані щодо ринку праці США. До цього динамікою світових і українських фондових індексів будуть управляти корпоративні новини, а також ціни на сировинному ринку (зокрема, на нафту), вважає експерт.
На "Українській біржі" у понеділок обвалилися акції "Центренерго" (-4,73%), „Райффайзен Банку Аваль” (-5,12%), Єнакієвського метзаводу (-2,73%) . За підсумками торгів, продемонстрували зростання акції Ясинівського коксохімзаводу (+1,84%), "Луганськтепловозу" (+15,79%) і Сумського НПО ім. Фрунзе (+2,14%).
На "Українській біржі" у понеділок укладено 511 угод на суму 10 млн грн.
За даними інвестгрупи "ТАСК", на "ринку котирувань" ПФТС цього дня найактивніше торгувалися акції "Дніпровагонмаш" (10 угод) і "Центренерго" (три угоди). Більшість укладених угод носила технічний характер.
На "ринку котирувань" ПФТС укладено 45 угод на суму 3,2 млн грн.
На "ринку заявок" ПФТС подешевшали акції Алчевського меткомбінату (-2,78%), у той же час зросли акції "Центренерго" (3,91%).
На "ринку заявок" ПФТС укладено 51 угоду на суму 1,4 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас