Експерт: На поточному тижні не очікується серйозних змін на ринку українських єврооблігацій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: На поточному тижні не очікується серйозних змін на ринку українських єврооблігацій

Фондовий ринок
187
На поточному тижні не очікується серйозних змін на ринку українських єврооблігацій.
Про це говориться в щотижневому огляді ринку єврооблігацій, підготовленому економістом інвестиційної групи "Сократ" Михайлом Сальниковим.
"Схоже, що на цьому тижні ринок буде чекати новин щодо подальшого розвитку ситуації навколо "Нафтогазу". Позитивний або негативний фон новин щодо переговорів реструктуризації буде мати вплив як на динаміку прибутковості паперів "Нафтогазу", так і на інші квазі-суверенні і суверенні випуски", - вважає він.
При цьому експерт не виключив, що агресивна позиція власників євробондів державної компанії пов'язана з надією кредиторів таким способом добитися більш вигідних умов реструктуризації, і тому компроміс між керівництвом компанії та інвесторами можливий.
Сальников нагадав, що минулого тижня папери "Нафтогазу" з погашенням 30 вересня 2009 р. показали зростання прибутковості з 225,4% до 236,5%, що було пов'язано з посиленням напруженості щодо подальшої долі випуску. "Уряд і керівництво компанії показало свою готовність реструктуризувати випуск, у той час як частина власників паперів (близько 20%) повідомили про свій намір накласти вето на добровільну реструктуризацію, тим самим змусивши компанію або виплачувати борг у повному обсязі або, фактично, оголошувати дефолт і готуватися до судових позовів", - сказав він.
Експерт також нагадав, що минулого тижня котирування кредитно-дефолтних свопів продовжили своє зниження з 1100,7 б.п. до 1110,3 б.п., показавши за тиждень падіння на 9,6 б.п. "Тенденція до зниження суверенних кредитно-дефолтних свопів триває вже третій місяць, так 1 червня CDS торгувалися на рівні 1804 б.п., тоді як зараз - 1100,7 б.п. Таким чином, падіння за останні три місяці склало більш ніж 703 б.п.", - відзначив Сальников.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас