ФРС США заробила на антикризових кредитах 14 млрд. дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС США заробила на антикризових кредитах 14 млрд. дол.

Казна та Політика
648
За два роки з початку фінансової кризи ФРС США отримала прибуток у розмірі $14 млрд. від антикризових кредитних програм, у рамках яких мільярди доларів були направлені на підвищення ліквідності фінансової системи країни, повідомляє газета Financial Times з посиланням чиновників американського центробанку.
Згідно із внутрішньою оцінкою відомства, прибуток утворювався за рахунок різниці між обсягом отриманих ФРС комісій і відсотків за виданими кредитами ($19 млрд.), і прибутку, який банк міг би одержати, якби інвестував аналогічний обсяг коштів у тримісячні облігації Казначейства США ($5 млрд.) починаючи із серпня 2007 року.
Оцінка фахівців ФРС США не була перевірена в рамках загального аудита, опублікована або скоректована по можливих ризиках, а також ураховує тільки ліквідні кошти відомства - облікове вікно, строкові аукціонні кредити, валютні свопи іншим центробанкам та інвестиції в комерційні боргові папери. Саме останні види інвестицій виявилися найбільш прибутковими, згідно з даними співробітників нью-йоркського підрозділу ФРС США.
Видання відзначає, що наведені цифри не показують повної картини фінансового стану ФРС США, оскільки в оцінці не були враховані фінансові результати по виданих специфічних антикризових кредитах приватним компаніям, а також неопубліковані дані про прибуток або збиток по портфелю іпотечних цінних паперів і облігацій Казначейства США, які ввійшли в програму викупу активів обсягом $1,750 трлн.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас