Мінфін очікує згоди 75% інвесторів "Нафтогазу України" на реструктуризацію боргу компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін очікує згоди 75% інвесторів "Нафтогазу України" на реструктуризацію боргу компанії

Енергетика
420
Міністерство фінансів України очікує, що 75% інвесторів НАК "Нафтогаз України" погодяться на реструктуризацію боргу компанії на запропонованих умовах.
"Я переконаний, що мінімум 75% (інвесторів компанії) погодяться на умови реструктуризації в ті строки, які нам будуть необхідні, і які ми плануємо для успішного завершення цього процесу", - сказав журналістам в. о. міністра фінансів Ігор Уманський у понеділок.
Як повідомлялося, постановою Кабміну №764 від 22 липня 2009 року Мінфіну і НАК "Нафтогаз України" доручено вжити заходів з реструктуризації заборгованості держхолдингу за зовнішніми позиками і зменшення вартості обслуговування наданих йому кредитів шляхом рефінансування.
НАК "Нафтогаз України" провела попередні переговори з низкою кредиторів як перший крок у напрямку визначення найбільш оптимального рішення для ефективної реструктуризації заборгованості.
За даними партнера консалтингової фірми Aequi-Libria (Люксембург) Карла Філіпа Томаса (Carl Philipp R. Thomas), група власників єврооблігацій НАК "Нафтогаз України" на суму близько $100 млн, або 20% від загального обсягу випуску, виступає проти можливої реструктуризації боргу по них.
НАК "Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом по території України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас