Турчинов: Кабмін до 15 вересня внесе у парламент проект держбюджету-2010 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турчинов: Кабмін до 15 вересня внесе у парламент проект держбюджету-2010

Казна та Політика
173
Кабінет міністрів до 15 вересня направить у Верховну Раду законопроект про держбюджет на 2010 р. Про це сьогодні на засіданні погоджувальної ради заявив перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов, передає кореспондент РБК-Україна.
Він додав, що уряд також відзвітує перед парламентаріями про стан виконання держбюджету на 2009 р. "Відповідно до чинного законодавства при поданні бюджету завжди уряд інформує про виконання поточного бюджету. У тому числі, я думаю, що ми проінформуємо також про стан використання ресурсів Міжнародного валютного фонду", - сказав перший віце-прем'єр.
Турчинов також закликав народних депутатів створити спільну з урядом робочу групу для підготовки нової редакції Бюджетного кодексу.
Перший віце-прем'єр додав, що закон про підвищення соціальних стандартів, прийняття якого вимагає Партія регіонів, можна розглядати тільки в контексті внесення змін у бюджет.
Раніше лідер ПР Янукович заявив, що його політична сила вимагає, щоб першим питанням п'ятої сесії Верховної Ради було ухвалено рішення про підвищення соціальних стандартів. При цьому Янукович додав, що у зв'язку зі складною ситуацією на валютному ринку і падінням курсу гривні потрібно підвищити мінімальну зарплату до 1500 грн, а мінімальну пенсію - до 1300 грн. "І це підвищення повинно бути вже з 1 вересня поточного року", - сказав він.
Янукович також заявив, що ПР уже завтра буде вимагати звіт щодо виконання бюджету-2009 за I півріччя. "Ми вимагаємо звіт використання коштів МВФ … І перед розглядом бюджету на 2010 р. потрібно обов'язково розглянути питання регулювання бюджету на II півріччя 2009 р. Ми також вимагаємо скасувати рішення про підняття цін на газ для населення з 1 вересня поточного року", - сказав він.
Нагадаємо, минулого тижня голова ВР Володимир Литвин висловив думку, що бюджетний процес в умовах виборчої кампанії буде непростим. Зокрема, він заявив, що "сьогодні немає великої зацікавленості в тому, щоб країна одержала бюджет".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас