Експерти: Посилення напруги навколо єврооблігацій "Нафтогазу" привело до зростання їх прибутковості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Посилення напруги навколо єврооблігацій "Нафтогазу" привело до зростання їх прибутковості

377
Єврооблігації "Нафтогазу України" з погашенням 30 вересня 2009 року показали минулого тижня зростання прибутковості з 225,4% до 236,5%, що пов'язано з посиленням напруженості щодо подальшої долі випуску. Про це говориться в аналітичному звіті, підготовленому інвестиційною групою (ІГ) "Сократ". Як відзначається у звіті, уряд і керівництво компанії показали свою готовність реструктуризувати випуск, у той час як частина власників паперів (близько 20%) повідомили про свій намір накласти вето на добровільну реструктуризацію, тим самим змусивши компанію або виплачувати борг у повному обсязі, або фактично оголосити дефолт і готуватися до судових позовів.
Аналітики ІГ "Сократ" також відзначають, що на тлі напруженості із квазідержавним випуском "Нафтогазу України" прибутковість по паперах державного "Укрексімбанку" з погашенням 23 вересня 2009 року також підскочила з 34% до 35,8%, у той час як прибутковість по більш довгому випуску з погашенням в 2011 році трохи знизилася – з 14,7% до 14,1%.
Як повідомлялося, 5 серпня виконувач обов'язків міністра фінансів Ігор Уманський сказав журналістам, що переконаний у необхідності реструктуризації заборгованості НАК "Нафтогаз України".
Раніше уряд України дав офіційне доручення Міністерству фінансів і НАК "Нафтогаз України" вжити заходів щодо реструктуризації заборгованості держхолдингу за зовнішніми позиками і зниження вартості обслуговування наданих йому кредитів, що привело до різкого зростання прибутковості єврооблігацій компанії. У той же час група російських інвесторів, що включає колишнього голову підрозділу "Газпрому", намагається заблокувати спробу НАК "Нафтогаз України" реструктуризувати облігаційний випуск на 500 млн. дол. зі строком погашення у вересні 2009 року.
Зареєстрована в Белізі компанія Corlblow, що представляє інтереси російських інвесторів, формує групу власників облігацій для того, щоб накласти вето на будь-яку можливу пропозицію "Нафтогазу" про реструктуризацію бондів.
Довідка. 30 вересня 2009 року минає термін погашення єврооблігацій НАК "Нафтогаз України", випущених в 2004 році. Обсяг випуску рівний 500 млн. дол.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас