"Союзмультфільм" погодився продавати плюшевих Вінні-Пухів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Союзмультфільм" погодився продавати плюшевих Вінні-Пухів

294
У Росії скоро почнуться продажі плюшевих героїв мультфільмів, намальованих студією "Союзмультфільм". ФДУП "Фільмофонд кіностудії "Союзмультфільм" уклало на сім років перший ексклюзивний договір з компаній Fancy на виробництво і продаж м'яких іграшок з використанням персонажів з радянських мультфільмів.
Як розповів виданню представник Fancy Василь Купреєв, зараз разом з фільмофондом компанія вже розробляє десять образів з мультфільмів "Ну, постривай!", "Вінні-Пухів", "38 папуг", "Канікули в Простоквашино" та інших, які будуть представлені оптовим компаніям і мережам магазинів на осінній виставці "Світ дитинства". "Для нас дуже важливо, щоб іграшки зберігали властиву їм унікальну чарівність. Їхній дизайн Fancy буде погоджувати з нами", - заявив газеті в.о. директора фільмофонду Василь Шильников.
За словами Шильникова, фільмофонд буде одержувати, згідно з договором з Fancy, авансові платежі і відсоток із продажів. У підсумку прибуток фонду може скласти кілька мільйонів рублів на рік, і то за умови, що на ринку не буде контрафактних іграшок, вважає він. У той же час співвласник мультиплікаційного проекту "Смішарики" Володимир Дмитрієв розповів "Комерсантові", що сукупно такі іграшки можуть збирати не більше 30-50 млн рублів на рік.
У цілому обсяг ринку легальних іграшку в Росії в 2008 році склав 2,4 млрд доларів, пише видання з посиланням на дані Національної асоціації виробників іграшок. При цьому лише 10-15% іграшок виробляється в Росії, а 70% - у Китаї. Контрафактні іграшки, тобто зроблені без згоди авторів мультфільму, сьогодні займають 30-35% усього ринку.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас