Долар дорожчає в понеділок на тлі падіння на ринку акцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар дорожчає в понеділок на тлі падіння на ринку акцій

Валюта
551
Курс долара зростає в понеділок стосовно євро на тлі падіння на світових фондових майданчиках. Ієна дорожчає стосовно всіх 16 валют світу, що торгуються найбільш активно, чекаючи офіційних результатів парламентських виборів, повідомило агентство Bloomberg.
Євро на 9:15 у понеділок коштував $1,4286 порівняно з $1,4303 на кінець попереднього торговельного дня.
Вартість японської валюти щодо єдиної європейської склала до цього часу 132,45 ієни проти 133,85 на закриття ринку в Нью-Йорку в п'ятницю.
Курс ієни до долара виріс до 9:15 у понеділок до 92,71 ієни з 93,60 у п'ятницю.
Два із трьох фондових індексів США дещо знизилися за підсумками торгів у п'ятницю. На азіатських фондових ринках у понеділок також відзначено зниження, зведений показник MSCI Asia Pacific опустився на 0,5% з відкриття торгів.
Проте, аналітики очікують ослаблення курсу долара цього тижня на тлі позитивної економічної статистики, яка повинна підтвердити, що відновлення світової економіки після рецесії є стійким.
"Наші економісти очікують значного обсягу економічних статданих, які будуть як і раніше свідчити на користь відновлення", - відзначається в доповіді, підготовленій аналітиками Barclays Capital на чолі з Девідом Ву.
Позитивних тенденцій, однак, буде недостатньо для збільшення вартості кредитування в єврозоні, і Європейський центральний банк 3 вересня збереже ключову облікову ставку на рекордно низькому рівні 1%.
Опозиційна Демократична партія Японії (ДПЯ) здобула переконливу перемогу на парламентських виборах у країні й отримала 308 місць в 480-місцевому парламенті.
Це дозволить лідерові партії Юкіо Хатоямі претендувати на крісло прем'єр-міністра. Крім того, завдяки таким результатам ДПЯ зможе самостійно сформувати уряд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас