Індекси в США впали в п'ятницю, зниження триває на ф'ючерсному ринку в понеділок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в США впали в п'ятницю, зниження триває на ф'ючерсному ринку в понеділок

Фондовий ринок
167
Американські фондові індекси Dow Jones й S&P 500 впали в п'ятницю на 0,2-0,4% після того, як інвестори почали продавати акції компаній, які залежать від економічної ситуації в найменшому ступені, так звані "захисні папери", повідомляє агентство Bloomberg.
Котирування ф'ючерсів в останній день літа також показують негативну динаміку: вересневі контракти на S&P 500 до 8:41 втратили 0,5%, на Dow Jones до 8:39 - 0,57%.
"Гравці, імовірно, розмірковують про перехід від захисту до нападу", - заявив аналітик Federated Clover Investment Advisors Лоуренс Крітура.
Ринкова вартість Merck & Co., виробника ліків від астми і алергії, знизилася на 1,7%. Слідом за нею дешевшають акції й інших компаній, пов'язаних з охороною здоров'я.
Котирування паперів виробника антикоагулянтів Bristol-Myers Squibb Co. опустилися на 2,9% після того, як аналітики Morgan Stanley погіршили прогноз для акцій компанії до "на рівні ринку", заявивши, що вони не дешеві.
У результаті підіндекс S&P 500, у розрахунок якого входять акції фармацевтичних компаній, просів на 0,2%.
"Погані результати демонструють компанії, що мають оборонну стратегію", - відзначив аналітик MF Global Ltd. Нік Калівас.
Крім того, акції Novell Inc., розробника операційної системи Linux, впали на 7%, оскільки прибуток компанії виявився гірше, ніж прогнози експертів. Зниження вартості Novell стало рекордним серед всіх паперів, що входять у розрахунок S&P 500.
Однак падіння котирувань акцій "захисних" компаній компенсувалося подорожчанням Intel, Dell і Tiffany, прогнози і звіти про прибуток яких виявилися кращими, за очікування.
Другий за розмірами світовий виробник персональних комп'ютерів Dell за підсумками другого фінансового кварталу скоротив чистий прибуток і виторг, однак, не настільки значно, як побоювалися більшість інвесторів. Чистий прибуток у травні-липні впав на 23% - до $472 млн, або 24 центів на акцію, виторг знизився на 22% - до $12,76 млрд, через падіння продажів персональних комп'ютерів і цін на них на тлі світової рецесії.
Виторг і прибуток Dell скоротився в травні-липні четвертий квартал поспіль, однак, за даними компанії, темпи зниження в другому фінкварталі сповільнилися порівняно з лютим-квітнем. Середній прогноз прибутку становив, відповідно до різних опитувань, 22 центи при виторзі $12,6 млрд.
Вартість акцій Dell зросла на 1,8% після зльоту на 6,7% напередодні.
Найбільший світовий виробник напівпровідників Intel підвищив прогноз виторгу, продовживши чергу гарних новин про відновлення технологічного сектора. Тепер компанія очікує, що в третьому кварталі виторг складе $9 млрд плюс-мінус $200 млн. У липні цей показник оцінювався Intel на рівні $8,5 млрд плюс-мінус $400 млн.
Акції Intel зросли за день на 4%.
Провідний світовий виробник ювелірних виробів Tiffany знизив чистий прибуток у другому фінансовому кварталі, що завершився 31 липня, майже на 30% - до $56,776 млн, або 46 центів розраховуючи на акцію, виторг знизився на 16%, склавши $612,493 млн. Згідно із середнім прогнозом опитаних агентством Thomson Reuters аналітиків, прибуток компанії повинен був скласти 33 центи на акцію при виторзі $602 млн. Таким чином, показники перевершили очікування, у зв'язку із чим керівництво Tiffany покращило прогноз на поточний фінрік.
Котирування акцій компанії злетіли за день на 11%.
Вартість паперів J.Crew Group, роздрібної мережі магазинів одягу, зросли на 6%, оскільки її фінансові результати також перевершили очікування.
Індекс Dow Jones Industrial Average у п'ятницю знизився на 36,43 пункту (0,38%) - до 9544,2 пункти. Це перше зниження індикатора з 17 серпня.
Standard & Poor's 500 зменшився за підсумками торгів на 2,05 пункти (0,2%), склавши 1028,93 пункту.
У той же час значення індексу Nasdaq Composite за день піднялося на 1,04 пункту (0,05%) - до 2028,77 пункту.
За підсумками всього минулого тижня Dow Jones і Nasdaq зросли на 0,4%, S&P 500 - на 0,3%.
З початку поточного року підвищення Dow Jones становить 8,75%, S&P 500 - 13,9%. Індекс Nasdaq додав цього року 28,6%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас