Чавес: Венесуела отримає від Росії нові технології в ПЕ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чавес: Венесуела отримає від Росії нові технології в ПЕ

Енергетика
214
Співробітництво Венесуели і Росії в нафтовій сфері має важливе стратегічне значення, вважає президент Венесуели Уго Чавес.
"Російський "Національний нафтовий консорціум", у який входять п'ять найбільших у світі російських нафтових компаній і одна з найбільших у світі державна нафтогазова корпорація Petroleos de Venezuela ведуть активну роботу зі зміцнення стратегічного альянсу", - відзначив глава держави.
Одним з напрямків співробітництва між нафтовими гігантами є розробка родовищ у нафтоносному поясі ріки Оріноко, сказав президент на прес-конференції перед початком своєї закордонної поїздки, під час якої він відвідає Росію.
"Участь російського консорціуму в освоєнні декількох блоків пояса Оріноко успішно просувається вперед", - сказав він. Співробітництво в цій сфері "зберігає свій ритм", незважаючи на глобальну економічну кризу, підкреслив президент. Усього на родовищах басейну ріки Оріноко, за попередніми даними, залягає 235 млрд барелів важкої і надважкої нафти.
Російські інвестиції тільки в регіони нафтоносного пояса Оріноко складуть "десятки мільярдів доларів", повідомив Чавес. Глава держави підкреслив, що Росія має передові технології в нафтовій галузі і передає їх Венесуелі.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас