Український ринок акцій закрив тиждень невеликим "гепом" вгору на позитивній зовнішній кон'юнктурі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український ринок акцій закрив тиждень невеликим "гепом" вгору на позитивній зовнішній кон'юнктурі

Фондовий ринок
232
Український ринок акцій у п'ятницю пішов за світовими майданчиками, закривши робочий тиждень в "зеленій зоні": індекс "Української біржі" виріс на 1,33% - до 1207,59 пункту, індекс фондової біржі "ПФТС" - на 0,75%, до 473,35 пункту.
"Оптимізм на зовнішніх ринках зміг підтримати тендітний настрій інвесторів, дозволивши українському ринку завершити тиждень на мажорній ноті", - сказала агентству "Інтерфакс-Україна" фахівець департаменту міжнародних продажів інвестгрупи "Сократ" Валерія Коцур.
Старший брокер інвесткомпанії "Альтана Капітал" Олексій Рєпін у свою чергу відзначив, що до відкриття українського фондового ринку склалося помірковано позитивне зовнішнє тло: біржі США напередодні закрилися невеликим зростанням, азіатські ринки також показували переважно позитивну динаміку, у результаті чого торги на українських майданчиках відкрилися істотним зростанням котирувань.
"Незважаючи на те, що різке підвищення котирувань із ранку було згодом використано гравцями для фіксації прибутку, повести ринок "ведмедям" у негативну зону так і не вдалося", - сказав Рєпін.
Серед факторів, що сприяють зміцненню світових і українських індексів, Коцур назвала зростання цін на сировину, а також низку позитивних статданих з Європи і США: поліпшення оцінки зниження ВВП Великобританії в другому кварталі, досягнення індексом економічних настроїв ЄС максимального з жовтня минулого року значення, зростання індексу споживчої довіри Мічиганського університету.
За даними Коцур, на українських біржах у п'ятницю акції "Мотор-Січі" відігравали зростання на тлі гарної фінансової звітності, у той час як акції енергогенеруючих компаній відновили висхідний рух після зниження в четвер.
Рєпін прогнозує, що наступного тижня український ринок продовжить висхідний рух із численними внутріденними корекціями. Разом з тим, відзначив він, бурхливого зростання очікувати не слід, швидше за все, вітчизняні фондові майданчики будуть помірковано рости на тлі сприятливої зовнішньої кон'юнктури.
На "Українській біржі" у п'ятницю виросли акції Авдієвського коксохімзаводу - на 4,73%, Єнакієвського метзаводу - на 4,53%, "Азовсталі" - на 3,65%, "Центренерго" - на 2,32%, знизилися акції Новомосковського трубного заводу - на 7,2%,"Мотор-Січі" - на 1,04%.
На "Українській біржі" у п'ятницю укладені 639 угод на суму 12,6 млн грн.
На ПФТС на "ринку котирувань" у цей день виросли акції Ясиновського коксохімзаводу - на 13,1%, "Донбасенерго" - на 6,67%, Авдієвського коксохімзаводу - на 3,68%. Подешевшали акції "Мотор-Січі" - на 0,51%.
На "ринку заявок" ПФТС у лідерах зростання виявилися акції Єнакієвського метзаводу - 3,57%, "Азовсталі" - 2,83%, "Центренерго" - 1,04%. Знизилися в ціні акції "Мотор-Січі" на 0,51%.
Сукупний обсяг торгів на "ПФТС" у п'ятницю склав 11 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас